Naujai išrinktos Širvintų rajono savivaldybės tarybos daugumos ir mano, kaip Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovės, nuomonė tvirta: turi būti išsaugotos abi rajono sveikatos įstaigos, užtikrinta jų nepriklausomybė, darbo vietos gydytojams ir viduriniam personalui, kad gyventojai jiems reikalingas paslaugas gautų arti namų Nuo naujosios sudėties Tarybos darbo pradžios, man einant vicemerės pareigas ir kuruojant sveikatos apsaugos sritį, Savivaldybės administracija, politikai, teisininkai bendromis jėgomis ieško išeities, kad ir VšĮ Širvintų ligoninės ir Širvintų pirminės sveikatos priežiūros centras dirbtų taip, kad neliktų nei gyventojų, nei ten dirbančių žmonių nepasitenkinimo.

Buvo suformuota ne viena darbo grupė, tartasi bei ieškota išeities, kaip sumažinti didžiulę Širvintų ligoninės skolų naštą, eiles poliklinikoje. Kaip surasti būdą abiejų įstaigų vieningo darbo vardan rajono gyventojų sveikatinimo. Šiose darbo grupėse dalyvavo ir Širvintų ligoninės bei Širvintų pirminės sveikatos priežiūros centro buvusios vadovės.

Apmaudu, kad niekas ne tik nepateikė jokių savo konkrečių siūlymų, bet, galima drąsiai teigti, kovojo su kiekvienu steigėjo pateiktu pasiūlymu. Įstaigose tvyrojo sunki psichologinė atmosfera, Savivaldybė ir pavieniai Tarybos nariai nuolat gaudavo nusiskundimų iš Širvintų ligoninės laboratorijos bei PSPC darbuotojų, kuriuos galėjo ir turėjo spręsti tiesioginės vadovės.

Kaip paaiškėjo pastarosiomis dienomis, Širvintų ligoninė neįsisavino 25 000 Eur už antrinio lygio konsultacijas (jų nesuteikė), nors poreikis konsultacijoms buvo. Pavyzdžiui, neurologo ir kardiologo konsultacijų reikia laukti daugiau nei 2 savaites. Vadovė nesiėmė jokių veiksmų, kad eilės išnyktų, nors galimybių buvo.
Apmaudu, kad niekas ne tik nepateikė jokių savo konkrečių siūlymų, bet, galima drąsiai teigti, kovojo su kiekvienu steigėjo pateiktu pasiūlymu. Įstaigose tvyrojo sunki psichologinė atmosfera, Savivaldybė ir pavieniai Tarybos nariai nuolat gaudavo nusiskundimų iš Širvintų ligoninės laboratorijos bei PSPC darbuotojų, kuriuos galėjo ir turėjo spręsti tiesioginės vadovės.
Irena Vasiliauskienė

Bene svarbiausias aspektas, dėl kurio išaugo nepasitikėjimas sveikatos įstaigų vadovėmis – Širvintų rajono savivaldybės kontrolierės ir Administracijos Centralizuoto vidaus audito skyriaus atliktų abiejų įstaigų audito išvados, nurodančios aiškius veiklos pažeidimus, įstaigų vadovių vengimą prisiimti tiesioginę atsakomybę, ieškoti veiklos optimizavimo variantų. Savivaldybės tarybos Socialinės, sveikatos apsaugos ir šeimos komitetas, išanalizavęs auditų išvadas ir atsižvelgęs į kitus turimus duomenis, rekomendavo dėl aplaidumo darbe pradėti tarnybinį patikrinimą ligoninėje.

Žiniasklaidoje eskaluojama tema dėl vadovių nušalinimo nušviečiama vienpusiškai ir neteisingai. Iškeliami nepagrįsti įtarimai dėl tariamo politinio susidorojimo, tačiau niekas nemini iškalbingų audito išvadų.

Pagrindinės priežastys – grubūs pažeidimai įdarbinant personalą (buvo įdarbinti gydytojai, neturintys licencijų tai veiklai, kurią vykdo) ir vadovės priešinimasis bendram tikslui – išlaikyti ligoninę savarankišką. Ligoninės vadovė L. Meškauskienė Vilniaus apskrities koordinacinės tarybos posėdžio metu viešai deklaravo siekį prijungti ją prie kitos (Vilniaus) ligoninės.

Padėtis Širvintų Pirminės sveikatos priežiūros centre taip pat nėra gera, eilės prie gydytojų kabinetų, mažėjančios medicininės paslaugos kaimo gyventojams, nesutarimai kolektyve bei darbo drausmės laiko pažeidimai ir kt.

Sudėtinga situacija Širvintų rajono sveikatos įstaigose sprendžiama atsižvelgiant į objektyvius duomenis ir teisės aktus. Laikinai paskirti įstaigų vadovai atsirado ne spontaniškai, bet konsultuojantis su daugeliu sveikatos apsaugos sistemos vadybininkų, teiraujantis rekomendacijų, kaip susidariusią situaciją būtų galima suvaldyti ir kas galėtų tai padaryti. Laikinai paskirti vadovai yra kompetentingi specialistai, vadybininkai. Tikimasi, kad bendradarbiavimas steigėjo ir sveikatos priežiūros gydytojų, slaugytojų padės ne tik stabilizuoti, bet ir pagerinti situaciją. Svarbiausia, kad tai pajustų ir įstaigų darbuotojai, ir į jas besikreipiantys pacientai.