Arkadijus Vinokuras savo straipsnyje pademonstravo prezidentės žodžių galimą  praktinę realizaciją. Iš tiesų, jei Valstybės tarnautojai   N. Venckienei leidžiama savo kolegas,  kitus valstybės tarnautojus, plūsti ir  užgaulioti, tai kodėl bet kuris eilinis pilietis negalėtų užgaulioti kito valstybės tarnautojo, šiuo atveju Respublikos prezidentės, kuri turi tokį patį teisinį imunitetą, kaip ir teisėja N. Venckienė, jei Konstitucijos 29 straipsnyje sakoma:

„Įstatymui, teismui ir kitoms valstybės institucijoms ar pareigūnams visi asmenys lygūs. Žmogaus teisių negalima varžyti ir teikti jam privilegijų dėl jo lyties, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų pagrindu.“

Iš čia  išvada, jog N. Venckienės, A. Vinokuro, bet kurio Lietuvos piliečio  pilietinės teisės yra tokios pat kaip  ir prezidentės. Jos visiems yra vienodos, nežiūrint jų socialinės padėties. Skiriasi tik jų Konstitucijoje aprašytos pareigos.

Todėl nemanau, kad Arkadijų Vinokurą galima bausti už žurnalisto etikos pažeidimą ar  už prezidentės įžeidimą. Pati prezidentė, leisdama teisėjai N. Venckienei užgaulioti savo kolegas,  išleido džiną iš butelio. Dabar jai derėtų tą džiną sugrūsti vėl atgal į butelį. Ji, suprantama, to nepadarys, todėl jos žodžiai pradėjo naują santykių tarp pareigūnų  erą.

Galima, žinoma, abejoti ar A. Vinokuro pasirinkta forma yra pati tinkamiausia, bet ar kuris nors aukštas (ar nelabai aukštas)  valstybės pareigūnas reaguoja į   nepriekaištingos formos kritiką? Jei žinote tokį, tai praneškite visiems jo pavardę, kad galėčiau jam siųsti padėkos ir pasveikinimo laiškus.

Todėl  A. Vinokuro pasirinkta netradicinė išraiškos forma gali būti startu naujiems santykiams tarp valstybės pareigūnų. Bet toks startas prasidės tik tada, jei prezidentė atsitokės ir nustos pateikinėti save kaip absoliutų monarchą ar kaip Lietuvos politbiuro Generalinį sekretorių.