Bet ir mažai kas tikėjo, jog liberalų reitingai nukris nuo 15.5 iki 6.5 (Sprinter tyrimai).

Pasirodo, Lietuvos visuomenė skeptiškai vertino kitų LLS vadovų priesaikas, esą, jie nieko nežinojo nei apie LLS pirmininko gautus iš „LG Baltic“ 106 tūkst. Eurų, nei apie rastų E. Masiulio namuose dar kelių šimtų tūkstančių Eurų kilmę. Kaip ten buvo iš tiesų- nustatys tyrėjai.

Jų tyrimo rezultatai priklausys ir nuo to, ar pats E. Masiulis gelbės savo ar partijos kailį. Jei gelbės savo, tai turės įrodyti, kad iš „MG Baltic“ gauti pinigai buvo skirti partijai. O įrodyti jis galės išvardinęs tuos savo pavaduotojus bei LLS valdybos narius , kurie buvo informuoti apie gautus pinigus.

Tikėtina, kad STT pareigūnams tada tektų atsisakyti įtarimo gavus kyšį, liktų kaltinimai prekyba poveikiu ir neteisėtu praturtėjimu, už kuriuos BK numato švelnesnes bausmes nei už kyšio paėmimą.

Jei taip atsitiktų, tai LLS prestižui būtų suduotas dar skaudesnis smūgis nei tas, kurį partija gavo nuo E.Masiulio rankos.

Dabar LLS vadovybė neriasi iš kailio, kad įtikintų visuomenę ir tyrėjus, kad „MG Baltic“ pinigai buvo skirti E. Masiuliui asmeniškai ir kad partija čia „ne prie ko“. LLS vadovai puikiai supranta, kad jiems gali būti pareikšti kaltinimai net pagal kelius BK straipsnius, jei bus įrodyta, kad šie vadovai irgi žinojo apie „MG Baltic“ dovaną partijai.

Jei E. Masiulis norės gelbėti partijos kailį, tai gali būti nuteistas kaip stambus kyšininkas. Ar tai patiks E. Masiulio šeimos nariams, spręskite patys, gerbiamieji skaitytojai.

Dabar norėčiau pakalbėti apie šių įvykių galimą poveikį būsimiems rinkimams į Seimą. Reitingai rodo, kad šiuo metu LLS yra giliame nokdaune. Stengdamiesi iš jo pakilti liberalai naudoja visas įmanomas priemones. Tai ir masiniai liberalų elito susitikimai su rinkėjais, per kuriuos aiškinama, jog partija „ne prie ko“, užsakomieji straipsniai, laidos per RTV ir pan. Jos neabejotinai duos efektą, jei teisėsaugininkai patvirtins, jog apie rastus pas LLS pirmininką 106 tūkst. eurų nežinojo nei partijos vicepirmininkai, nei jos kancleris bei kiti iškilūs liberalai.

Jei taip įvyktų, tai LLS reitingai rinkimų išvakarėse pagerėtų, nors porinkiminė situacija vargu ar būtų palanki liberalams tapti viena iš valdančiųjų partijų.

Jei teisėsaugininkai nustatytų, jog apie gautus pinigus žinojo ir LLS valdybos nariai, ypač tie, kurie dabar nerausdami tvirtina to nežinoję, tai rinkėjai pamatytų, kad LLS vadovai dar yra ir melagiai. O tada galimas LLS reitingų dar vienas šuolis žemyn, net žemiau 5 proc. ribos. Tai būtų jau LLS nokautas. Ko aš nelinkėčiau.