Su daug daug papildomų eurų, sako Skvernelis. Kaip mokėjo profesionalai, taip ir sukūrė. Žiaurus išėjo Planas.

Nubausti visus tuos, kurie neemigravo ir uždirbo po 111 EUR daugiau už vargšus. Solidariai! Kad žinotų. Nubausti visus privačių pensijų fondų dalyvius. Nubausti visą vidurinę klasę. Vis tiek iš jos eina tik patyčios. O ir nė viena valdžia, įskaitant blogojo Kubiliaus, vidurinės klasės juk nemylėjo.

Nubausti visus tuos, kurie balsavo už konservatorius ir liberalus. Kurie rašo, tapo, groja ir kartais gauna kokį tai honorarą. Nubausti tuos, kurie dirba pagal individualios veiklos pažymą ir nė nežino, kas yra atostogos.

Nubausti visus, kurie į arbatą deda po du arbatinius cukraus. Įskaitant karšinčius, kuriems daugiau nė vieno kito malonumo nebeliko. Žiauriai nubausti vyno ir alaus mėgėjus. Visus restoranus ir kavines. Visą tą smulkųjį biznį, kuris „Agrokoncernui“ – kaip ašaka pagonio gerklėj.

Koks, po velnių dar vynas? Ką žino Skvernelis, tai atmintinai: vagiantiems, „imantiems“ – taip, bet šioje šalyje nėra ir nebus vietos daugiau uždirbantiems! Todėl ir kuo nors besimėgaujantiems vietos čia nebus. Profesionalų dėmesys – tik juodai geriantiems ir dar juodžiau zyziantiems, kaip valdžia nieko neduoda.

Nubausti visus tuos, kurie važinėja dyzeliniais automobiliais. O tokių išėjo 930 tūkst. tipų tarp 18 ir 96 metų, plius 90 proc. autobusų parkų, 96 proc. visų krovinių gabentojų ir 80 proc. Finansų ministerijos mašinikių.

Nubausti visus tuos, kurie neemigravo ir uždirbo po 111 EUR daugiau už vargšus. Solidariai! Kad žinotų. Nubausti visus privačių pensijų fondų dalyvius. Nubausti visą vidurinę klasę. Vis tiek iš jos eina tik patyčios. O ir nė viena valdžia, įskaitant blogojo Kubiliaus, vidurinės klasės juk nemylėjo.
Rimvydas Valatka

Bet, kaip taikliai sakė vienas FM profesionalų, tai juk ne tik bizūnas, nes bizūnas gali būti ir morka, ar ne? Tarkim, kai siūlai iš 930 tūkst. nubaustųjų gautus mokesčius naudoti paramai Karbauskiui (ir kitų 999 vyrų ir gretų) naujiems galingiems visureigiams įsigyti, bizūnas pavirsta morka.

Kodėl Planas nieko nesako apie tai, kaip truputuką apmokestinti Karbauskį, mokantį vos 1,6 proc. mokesčių, kitus turčius? Kiekvienai valdžiai greit paaiškėja, kad turtuolių yra per mažai. Antra, Karbauskis yra Seimo daugumos vadas. Kiek išsilaikytų premjeras, kuris praneštų, kad Karbauskis ir kiti „ūkininkai“ nuo rytdienos mokės kaip visi?

Pats Skvernelis supranta, kad Planas žiaurus. Kad jis skirtas atimti paskutinį centą iš tų, kurie, skirtingai nei kai kurie ministrai, patys išlaiko savo vaikus, dirba dieną naktį ir nesiskundžia. Nusiuntė susinervinęs Skvernelis nesukalbamąją Dargužaitę pristatyti Plano pačiam Pragaro vartų cerberiui, valstiečių klano Erodui Jakilaičiui. O pats, kad nueis miegoti, kad užknarks ant Lietuvos, jog susidomėjimas Planu yra neproporcingai didelis.

Susigėdo Skvernelio kritikai, įskaitant perrinktąjį Landsbergį Jaunąjį. Kuris meiliai į Skvernelį pasižiūrėjo ir išaiškino, kad jo Planas belekoks išėjo ne dėl profesionalų kvailumo, o todėl, kad Skverneliui reikia ypač originalaus būdo, kuriuo jis atsitrauktų nuo Karbauskio Plano kliedesių.

Vienas Kubilius bamba po nosim kažką, impotentu Skvernelį išvadina. Tik kas Kubiliaus grožiui bepatikės? Blogas Kubilius, labai blogas. Nors, kai kiek pakrutini pilkąsias smegenėles, kaip sakydavo Landsbergis Senasis, pasikelia paprastas valstietiškas klausimas.

Taigis kaipgis čia išeina? Rengi tris mėnesius Planą, karksi apie jį dieną naktį, kad tuoj tuoj, kartais pakikeni į kumštį, kad bus pagaidintas Karbauskis, o kai Planą paskelbi, ir visi sako, kad pasigaidinai pats, užuot Planą gynęs, pats paskelbi jį nesąmone ir įsižeidusio darželinuko balsu aiškini, kad susidomėjimas Planu yra neproporcingai didelis.

Nusiuntė susinervinęs Skvernelis nesukalbamąją Dargužaitę pristatyti Plano pačiam Pragaro vartų cerberiui, valstiečių klano Erodui Jakilaičiui. O pats, kad nueis miegoti, kad užknarks ant Lietuvos, jog susidomėjimas Planu yra neproporcingai didelis.
Rimvydas Valatka

„Didelių“ neproporcingumų išties yra. Tik susidomėjimo Planu tarp jų nerasi. Jei ministrai sako, kad Plano mokesčius jie peržiūrės, bet prisipažįsta net nežinantys, kaip tai padarys, mat laiko neturėję, jei 13 profesionalų per tris mėnesius negali rišlių trijų puslapių surašyt, ar tai nesufleruoja, kad ministrų parinkimas yra neproporcingai neprofesionalus net ir Lietuvai?

Neproporcinga yra rašyti ministrų kabineto darbo Planą po to, kai Vyriausybė jau privalo dirbti. Neproporcinga į Vyriausybės rūmus įžengti be Plano. Kaip čia yra, kad GPM ir „Sodros“ įmokų su pamėkliška progresija miksavimą Vyriausybės profesionalai dar tik ketina analizuoti, nors iki rinkimų valstiečiai skelbėsi viską jau išanalizavę? Lengvatų tikslingumą irgi dar tik svarstys.

Tai koks tada profesionalų kabineto veikimo motyvas? Ką jie tautai siūlė prieš rinkimus? Nubausti visus, pagaidinti ir pasiųsti? Jei taip, tai irgi neproporcingai neprofesionalu. Kas dar neproporcinga?

Neproporcinga yra tai, kai premjeras, pateikęs Planą, kurio net pats nedrįsta pristatyti visuomenei, įsižeidusiu tonu aiškina, kokia premjero kritika racionali, o kokia ne. Tai, kad premjeras leidžia sau piktintis kritikais, norim to ar ne, geriausiai atkleidžia, kad paties premjero užimama vieta gali būti vertinama kaip neproporcingai aukšta jo gebėjimams.

Tačiau kas išdrįs tą pasakyti? Apie reitingų karalių? Ramiai miegantįjį? Taip tik Kubilius gali. O kas išdrįstų dabar su Kubilium už parankės po prospektą?

Skvernelis pasikalbėjo su Dargužaite. Kubilius pasikalbėjo su Skverneliu ir davė jam Dešimt konservatorių Dievo įsakymų. Valstiečių Mozė apsiramino. Iki kovo 8-osios, o gal 13-osios stojo Plano štilis. Kovo 11-oji šiuo nevienareikšmišku klausimu buvo kiek praignoruota.

Klausantis Skvernelio kalbos konservatorių suvažiavimui, sunku atsiginti minties, kad tiek operacija „Skvernelis“, tiek ir kitos operacijos mūsų valdžioje, buvo, yra ir bus daromos tarsi sovietų armijoje. Per antrą galą. O juk galėjo viskas būti kitaip, paprasčiau.

Jei Skvernelis būtų įstojęs ne į žaliavalstiečių, o konservatorių partiją, o juk galėjo Skvernelis ir taip įstoti, nes koks ten jam buvo skirtumas, kur stoti, nereikėtų dabar Skverneliui nei Kubiliaus dekalogo, nei aiškintis su nevaldoma Dargužaite, nei kaip katinui į kojas uodega trintis prie konservatorių.

Naktis, bac – ir jau nauji mokesčiai. Viskam. Dyzeliniams, benzininiams, hibridiniams, dviračiams ir triračiams. Nereikėtų dabar mums prapjautu pilvu laukti kovo 8-osios, tarptautinės visų pasaulio komunisčių ir joms prijaučiančiųjų dienos.

Skvernelis pasikalbėjo su Dargužaite. Kubilius pasikalbėjo su Skverneliu ir davė jam Dešimt konservatorių Dievo įsakymų. Valstiečių Mozė apsiramino. Iki kovo 8-osios, o gal 13-osios stojo Plano štilis. Kovo 11-oji šiuo nevienareikšmišku klausimu buvo kiek praignoruota.
Rimvydas Valatka

Nereikėtų ir sukti galvos, kokį automobilį pirkti ryt poryt. Nes taip ir liko neaišku, ar dyzelinius dar galima, ar jau tik benzininiai – košeriniai, o gal tik hibridiniai? Ar gal geriau be auto, nes vis tiek nebeišsimokėsi už jį valstiečių valdžiai?

O į privatų pensijų fondą dar mokėti, ar geriau tepti slides? Spausti, kaip tapo madinga, per žiniasklaidą darbdavį, kad jis, žaltys, pakeltų oficialią algą iki 1300, ar geriau lai lieka 650 popieriuj + 650 vokely, nes vis tiek per kraujus iškovotą perviršį Šapoka solidariai atims?

Daug klausimų. Kuo durnesnė, sorry, profesionalesnė, valdžia, tuo daugiau klausimų. Ir nė vieno atsakymo. Net ir praėjus išganingosioms 100 dienų jie aiškina, kad neturėjo laiko. Leiskit dyrpt!