Negalima iš lietuvių atimti degtinės. Dėsto Kalėdų seneliui. Veryga ir Baškienė. Ims ir išblaivės. Perėję nuo vodkos prie vyno. O išblaivėję realiai dar supras, kokie kompleksuoti buduliai valdo.

Tegu maukia. Degtinę, krūminę, kontrabandinę. Kad tik ne alų ar, neduok Dieve, markinį vyną beigi šampaną. Visą tą brudą. Kurį atnešė kryžiuočiai. Į šventą baltų žemelę. Uždrausim. Į kadencijos pabaigą. O nuo vodkos greičiau trenkia. Tai ko pykti?

Ką čia dar uždraudus lietuviams? Mąsto Baltų arenoje ne tai Pijus, ne tai Ramūnas. Neteisingą šildymo lengvatą panaikinsim. Ir vaistus paversim prabangos preke. Vietoj vaistų – po stebuklingą Naisių sveikatos taloną. Baltiškam rūtų nuovirui. Išvykai pas Kepenį.

Užpakalių ant ledo šaldyti. Stintų uodegomis gaudyti.

Kodėl tiems lietuviams reikia viską uždrausti? Laužo galvą Kalėdų senelis. Laplandijoje. Skaitydamas Keturių laišką. Ką tie vargšai tokio mirtino padarė, kad iš jų viską turi valdžia atimti?

Įsijungia Kalėdų senelis „Laisvės kainą“. Nieko nesupranta. Žmonės kaip žmonės. Už savo laisvę kovoja. Galvas guldo. Dievą tiki. Valstybę plyname lauke kuria. O tada Snieguolė atneša serijalą „Naisių vasara“. Į Kalėdų senelio trobelę.
Rimvydas Valatka

Įsijungia Kalėdų senelis „Laisvės kainą“. Nieko nesupranta. Žmonės kaip žmonės. Už savo laisvę kovoja. Galvas guldo. Dievą tiki. Valstybę plyname lauke kuria. O tada Snieguolė atneša serialą „Naisių vasara“. Į Kalėdų senelio trobelę.

Aaapči, nusičiaudi vaikų džiaugsmas. Nenuovokus buvau. Formą prarandu. Taigi jie, tie lietuviai, nevertina savo laisvės. Negali gyventi pagal save. Reikia, kad visi būtų vienodi. Net vaikai kaip kareivinėse. Privalo būti aprengti vienodai.

Tie, kurie geria daug, pyksta ant tų, kurie mažai. Tie, kurie negeria, pyksta ant tų, kurie per daug. Dar daugiau – ant tų, kurie per mažai ir yra arogantiški. Tie, kurie nešlamščia cukraus, varo ant smaližių. Net tie, kurie į espreso krauna du šaukštus, šaukia, kad valdžia greičiau cukrų uždraustų.

Lietuviai negali be pono. Linguoja galvą Kalėdų senelis. Laplandijoje. Žiūrėdamas „Naisių vasarą“. Kokie jūs beviltiški. Prasigėrę.

Alkoholio, vaistų ir cukraus vergai. Išsibėgiojantys. Nemokantys rengtis. O tie, kurie Vilniuj, dar ir arogantiški. Demonstruoja gerasis Naisių ponas savo pranašumą prie baudžiauninkų tautą.

Ar jums, lietuviai, patinka toks Karbauskio požiūris? Nieko tokio, kad 57 tipai, kurių daugumos kompetencija į seniūnaičius netinka, drauge su 17 susimovusių socialdemokratų ir pora „darbiečių“ dvasių sprendžia, ką jums valgyti, kiek gerti, kaip rengti vaikus ir ką Kalėdoms dovanų pirkti? Norėtų paklausti Kalėdų senelis. Laplandijoj.

Numoja ranka. Baltų arena – ne jo jurisdikcija. Pagonių Perkūno valda. Kurioje Veryga, Urbšys ir Karbauskis niekada nebuvo vaikais. Visada viską žinojo. Iš anksto. Be dvejonių. Už save ir kitus. O dabar žino už visą Lietuvą.

Kalėdų senelis vaikšto ne pas tokius. Kurie šoka baudžiauninkų šokį „O jūs, vaikai, taip darykit, kaip Jurg... tfu, Karbauskis daro“. Geras šokis. Mokantis lietuvį nuolankumo. Nuo mažens.
Rimvydas Valatka

Kalėdų senelis vaikšto ne pas tokius. Kurie šoka baudžiauninkų šokį „O jūs, vaikai, taip darykit, kaip Jurg... tfu, Karbauskis daro“. Geras šokis. Mokantis lietuvį nuolankumo. Nuo mažens.

Kai šitiek uždraudė per mėnesį, ką uždraus per ketverius metus? Nieko neliko?

Kartą drausti paragavusi valdžia trečią dieną po smerties grabe virbalais barškina. Cepelinus, kugelį, rūkytas dešras, lašinius. Tautinę picą. Riebalai. Ar žinote? Kiek jūsų infarktai kainuoja, lašininiai ir kugeliniai? Uždraust! Palikt tik šaltibarščius ir „ubagienę“. Su silkės nuodėguliu.

Ką tik grįžote iš Suvalkų? Pučiatės. Dėjote skersą ant draudimų. Pilnas šaldytuvas rūkytos mėsos, dešrų ir pigesnio alaus. Po Naujųjų, įvedus beprotiškus vyno ir alaus akcizus, vešitės dar daugiau? O kas jums sakė, kad Karbauskis neuždraus varinėti į Suvalkus?

To tai jau negali? Briuselis leidžia įsivežti iš kitos ES šalies per 100 litrų vyno? Nebūkit tokie tikri. Jei patys savo laisvę atidavėt ponui, joks Briuselis neapgins. Tarkim, nuo valdžios pasiųstų į Suvalkus fotografų.

Valdžiai ištikimi žurnalistai – ne tik iš Karbauskio laikraščių ir parsidavę, bet ir tie, kurie kartoja paskui Naisių poną, kad esat prasigėrusi tauta – filmuos ir fotografuos. Kaip gėdingai perkate alkoholį Lenkijoj ir Latvijoj. Paskui išryškins. Kas dirba ministerijose, savivaldybėse, mokyklose, universitetuose, vaikų darželiuose ir valdiškose bendrovėse.

Patekote tarp jų? Drebėkite. Iš pradžių – prie gėdos stulpo. Po to ir iš darbo šmaukšt.

Kai valdžioje – durnius su iniciatyva, dar ne tokių dalykų nutikti gali. Viską valdžia išaiškins, žebroks. Kai tas, kuris su iniciatyva, turi Skvernelį su nuliu promilių, Verygą, Urbšį ir Kepenį. O kokią ardomają jėgą slepia vidury dienos Seime kaip penktą ryto bare veblenusi teisingumo ministrė?
Rimvydas Valatka

Negaaliii taip! Viltis – durnių motina. Visada. Bet kai valdžioje – durnius su iniciatyva, dar ne tokių dalykų nutikti gali. Viską valdžia išaiškins, žebroks. Kai tas, kuris su iniciatyva, turi Skvernelį su nuliu promilių, Verygą, Urbšį ir Kepenį.

O kokią ardomają jėgą slepia vidury dienos Seime kaip penktą ryto bare veblenusi teisingumo ministrė? „Tai iš esmės pagal programos nuostatas čia kalba eina apie... šito principo įgyvendinimą... ta prasme, kad mhm... programoje, tai pasireiškia tuo, kad mhm... tokią teisę gyventi mhm... reiškia partnerystės įtvirtinimas, tai yra, turiu minty, vienos, ne vienos lyties, bet būtent mišrios… mišri partnerystė numatoma. Tai labai aptakiai gal tiek atsakyčiau, bet, be abejonės, tie klausimai svarbūs, ką jūs ir pabrėžėt. Ačiū.“

Premjere, su kiek ten promilių jūsų ministrė kalbėjo? Kai šitaip su teisingumo ministre nuo pirmos dienos. Tokioj šaly gali įvykti net tai, kas neįmanoma nei pagal fizikos, nei teologijos dėsnius.

Skaudi problema – ir priklausomybė nuo knygų skaitymo. Sako istorikas E. Raila. Skaitymas, kaip ir markinis vynas beigi šampanas, labai kenkia sveikatai. Pirmiausia regėjimui ir stuburui. Kurių gydymas valstybei brangiai kainuoja. LSMU profesoriai Railaitė, Jašinskienė, Preikša ir Šukšta jau nusiuntė kreipimąsi Karbauskiui, kad nuo skaitymo daug kam pasimaišo protas. LSMU mokslininkai primena, kad nuo knygų skaitymo pamišęs Kafka sudegino savo biblioteką.

Tai jei jau nuo draudimų pradedam Lietuvą gelbėti. Ar neturėtų žaliųjų (sic!) valstiečių Seimas pirmiausia uždrausti teršti šventą protėvių žemelę Karbauskio parduodamais pesticidais ir rusiška salietra, o tik po to imtis tokio pat švento protėvių midaus?
Rimvydas Valatka

Dėl knygų skaitymo nukenčia ir skaitančiojo artimieji. Didėja socialinė atskirtis. Dauguma skaitančiųjų yra arogantiški ir nesveikai kritiški teisingai valdžiai. O tai, kaip pabrėžė per vargus diplomą gavęs Urbšys, didina perversmo pavojų. Iš to seka: knygoms – 401 proc. akcizą! Reikalaujam.

Paistalai? O jei Karbauskis ar Veryga pasiūlytų tokią nesąmonę, ar dauguma valstiečių gerbėjų nepultų dergti visų, kurie drįsta ginti knygą? Nelaisvo žmogaus savybė – jis „visada pasiryžęs“ pritart savo ponui. Atkelia vartus bet kuriai valdžios sugalvotai nesąmonei.

Kaip klausia laisvi žmonės? Kai valdžia pila smėlį į akis, sakydama, kad visi esate tokie nusivažiavę, jog, be Verygos ir Karbauskio draudimų, neišvengiamai prasigersite?

Laisvas žmogus klausia ir taip: kas labiau kenkia lietuviams – ar Karbauskio firmų tūkstančiais tonų čia gabenama rusiška salietra ir pesticidai? Patenkantys į visų žmonių maistą. Ar alus ir vynas? Kurį vartoja tik 67 proc. suaugusiųjų. O gal vienkartiniai kavos puodeliai? Kuriuos naudoja 0,67 proc. lietuvių.

Tai jei jau nuo draudimų pradedam Lietuvą gelbėti. Ar neturėtų žaliųjų (sic!) valstiečių Seimas pirmiausia uždrausti teršti šventą protėvių žemelę Karbauskio parduodamais pesticidais ir rusiška salietra, o tik po to imtis tokio pat švento protėvių midaus?

Pone Pijau-Ramūnai. Klaustų toliau laisvi žmonės. Ar galit paaiškinti? Kaip šlykščiai pelno besivaikanti jūsų paties bendrovių prekyba pesticidais ir salietra dera su žaliųjų „vertibėmis“?

O nugirdę, kad „Lietuvos geležinkeliai“ naujo susiekimo ministro kalami prie kryžiaus ir už tai, kad Rusijoje anie pirko keletą lokomotyvų, nors tiksliau būtų sakyti, kad tik geležinių rėmų lokomotyvams, kurie pagaminti Lietuvoje, laisvi žmonės klaustų. Kodėl tada Seimo Kultūros pirmininkas gali sau leisti pirkti kasmet iš Rusijos po šimtą kombainų? Kaip Visos Lietuvos Viršininkas gali sau leisti, kad ES parama ūkininkams atitektų Rusijai ir stiprintų Putino režimą?

Klausimų kyla įvairių. Tiems, kurie skaito knygas. Negerai, kad kyla. Rašo Kalėdų seneliui Karbauskis, Veryga, Urbšys ir Baškienė. Bet mes pasižadam būti geri. Už 37 milijonus nupirksim naujo valstiečio Juozuko kičinių tautinių kostiumėlių. Vaikams. Vietoj knygų bibliotekoms. Kurios atima protą. Silpnina regėjimą. Ir iškreipia stuburą. Laukiam dovanėlių.