Tačiau kai kam koncertas užkliuvo: muzika skambėjo ne ta, per gražūs žmonės susirinko, ne už tą skandavo, ne tuos plakatus nešė, ne tiek žmonių susirinko, juos papirko, organizavo ne tie. Arba dar geresni: „nieko tai nepadės“, „kur jūs buvote anksčiau“ ir panašiai...

Vėl kaip davatkos prie bažnyčios aptarinėjančios jaunavedžių naktį, lyg jos tupėjo po lova, viską matė ir girdėjo.

Kaip viskas prasidėjo geriausiai žino du žmonės, vėliau prisidėjo dar keturi. Viena iš jų esu aš - „Vyno klubo“ steigėja, Lietuvos someljė asociacijos steigėja, Lietuvos someljė mokyklos lektorė, Tarptautinės parodos „Vyno dienos“ organizatorė, Prancūzijos prekybos rūmų viceprezidentė.
15 metų mokau, kaip atsikratyti sovietinio palikimo svetingumo, kulinarijos, gėrimų srityje, kaip mažinti alkoholinių gėrimų vartojimo kiekį ir kelti kokybę. Mūsų tarptautinėje bendruomenėje apie Lietuvą nuo pat pradžių kalbu kaip apie civilizuotą šalį, apgyvendintą žingeidžių, norinčių tobulėti žmonių.
Tai kurie iš mūsų blogesni? Tie, kurie viską atvirai organizuojame ir kartu viešai siunčiame konkrečius pasiūlymus valstybinėms institucijoms, kaip reikėtų sutvarkyti įstatymą, kad alkoholizmo mažėtų, bet kartu išliktume civilizuota, patrauklia turistams ir piliečiams šalimi. Ar jūs, kurie nieko nedarote, tik kalate be perstojo sąmokslo teorijas?
Rasa Starkus

Kritikai sako – kodėl kultūros festivalių rengėjai, muzikos žmonės ir vyno kultūros skleidėjai pasisako dėl mokymo apie saikingą alkoholio vartojimą žlugdančių draudimų, o neprotestuoja dėl kitų temų. Atsakymas paprastas – pasisakome temomis, kurias išmanome, bet tikrai neužkemšame burnų žmonėms, kurie veikia kitose srityse.

Klausiu tų, kurie dergia ir nori suniekinti „Laisvės rokenrolui“ judėjimą. Ar jūs norite , kad kažkas kažką darytų, o jūs tik burbėtumėte? Ką jūs darote be to, kad rašote nebūtus dalykus. Kodėl už visko, kas keičia Lietuvą, matote „didžiuosius“, „alų“, o ne atskirus žmones? Nors dalis tų, anot jūsų, „tikrųjų užsakovų“, kaip ir jūs, bando pasinaudoti šiuo judėjimu savo tikslams.

Tai kurie iš mūsų blogesni? Tie, kurie viską atvirai organizuojame ir kartu viešai siunčiame konkrečius pasiūlymus valstybinėms institucijoms, kaip reikėtų sutvarkyti įstatymą, kad alkoholizmo mažėtų, bet kartu išliktume civilizuota, patrauklia turistams ir piliečiams šalimi. Ar jūs, kurie nieko nedarote, tik kalate be perstojo sąmokslo teorijas?
Būti piliečiu ir dirbti savo darbą kartais neužtenka, kartais piliečiams reikia aktyviau pasisakyti ir daugiau padirbėti, kad valdžia, nuvažiavusi į savo fantazijas, sugrįžtų į realybę. Ir tai turi daryti kiekvienas pilietis, o ne galvoti, kad kažkas kitas padarys. Ypač dabar, kai valdžia žemina savo piliečius, bando juos paversti potencialiais nusikaltėliais arba baudžiauninkais, kurie turėtų paklusti sovietinę primenančiai diktatūrai.
Rasa Starkus

Būti piliečiu ir dirbti savo darbą kartais neužtenka, kartais piliečiams reikia aktyviau pasisakyti ir daugiau padirbėti, kad valdžia, nuvažiavusi į savo fantazijas, sugrįžtų į realybę. Ir tai turi daryti kiekvienas pilietis, o ne galvoti, kad kažkas kitas padarys. Ypač dabar, kai valdžia žemina savo piliečius, bando juos paversti potencialiais nusikaltėliais arba baudžiauninkais, kurie turėtų paklusti sovietinę primenančiai diktatūrai. Mus bando vėl uždaryti ir išstatyti pajuokon tarp kitų pasaulio šalių, kad niekas niekada mūsų nenorėtų nei į svečius kviestis, nei pas mus važiuoti. Ir kalbame ne apie alkoholį, mielieji, o apie viską. Kas iki šiol nesupratot, alkoholis – tiesiog labiausiai tautai suprantama tema.

Sakau tai atsakingai, nes už manęs nestovi nei lobistai, nei „didieji“. Kas pažįsta mano šeimą, žino, kad dirbame su nedideliu kolektyvu, kurio dalis jau įkūrė savo verslus ir sėkmingai neša pažangos vėliavą kartu su savo kolektyvais. Ir nors vykdome ne vieną visuomeninį projektą, esame smulkusis verslas. Taip, ir mane erzina lobistai, kurie kovoja tik dėl siaurų sau naudingų dalykų ir nesirūpina visuma.

Taip, mane nervina politikai ir valstybinės institucijos, kurios jau 27 metus gyvena sovietinėmis normomis, neretai iš piršto laužtomis. Todėl ir prisijungiau prie šio judėjimo, nes čia matau žmones, kurie nuoširdžiai kovoja už visų žmonių pasirinkimo laisvę, už jūsų galimybę klausytis garsių Lietuvos ir užsienio muzikantų, žiūrėti naujausius filmus, sutikti žinomus dizainerius ir vyndarius, dalyvauti festivaliuose ir parodose.

Valdžia skelbia, kad ji galimai finansuos alkoholio rėmimo praradimus. Kodėl nefinansavo anksčiau? O gal finansuodama panorės pakoreguoti renginių turinį? Rėmėjai į turinį nesikiša, tuo jie skiriasi nuo valdžios, kuri linkusi viską valdyti pagal savo nuolat besikeičiančias vertybes.
Taigi, kritikai, nevarykite ant kitų, jei nieko nežinote, nešmeižkite tų, kurie dar kažką bando daryti, o imkite iniciatyvą į savo rankas ir veikite.