Šaltiniuose teigiama, kad būtent tą šeštadienį Kauno technologijos universiteto (KTU) studentai pirmą kartą sėkmingai išbandė pačių sukonstruotą teleportacijos įrenginį. Bandymo metu išradėjai teleportavo jaunesnį kolegą iš Burgio vardo gimnazijos į Gedimino prospektą Vilniuje, kur šis surūkė cigaretę ir grįžo atgal, rankoje išsaugojęs nuorūką, kaip įrodymą.

Tą patį vakarą Linksmučių (Pakruojo r.) moksleiviai „nulaužė“ prieš tris dienas oficialiai pristatytą naujausią „Apple“ laikrodį, išjungę jame kiaušinienės kepimo, pieno riebumo nustatymo bei meškerės funkcijas ir privertę jį rodyti laiką. Taip, čia tie patys vaikinai, kurie prieš metus tos pačios firmos telefone aktyvavo skambinimo funkciją.

Tą pačią dieną nedidelė, 870 tūkstančių kinų kosmoso misija nusileido Saturno palydove Titane ir pradėjo jo kolonizaciją. Po kelių parų jiems pavyko užmegzti ryšį ir pradėti keistis duomenimis su JAV misija Jupiterio palydove Europoje. Rusija paskelbė, kad jos ekspedicija pasiekė Kurilų salas.

Na, o grįžtant prie Eurovizijos, teigiama, kad Lietuva laimėjo dėl labai stiprios komandos. Tuo metu viena iš populiariausių šalyje alternatyvios kakofonijos grupių „Džiazova Somovaitė“ atliko skambų kūrinį „Triokšt“, kuriam devynis žodžius sukūrė produktyviausia to meto poetė slapyvardžiu „Lewdis“, o muziką parašė pati garsioji „Liamtis“. Atlikėjus aprengė preciziškai konkurso dvasią „pagavęs“ ir gausybės liaupsių susilaukęs žymaus dizainerio anūkas Aleksandras A. Pogrebnojus.

Konkurso pusfinalyje mūsiškiai startavo ne ypač sėkmingai, tačiau atsilaikė atsakomojoje kovoje ir iškopė į finalą dėl išvykoje pasiekto geresnio sąskambio tarp bosisto ir garsisto. Na, o finale „Džiazova Somovaitė“ nebepaliko jokių vilčių visiems abiems varžovams: Trinidadui ir Nabagui (Europos šalys jau 20 metų nedalyvavo konkurse, nes šis joms buvo įgrisęs iki gyvo kaulo).

Lietuva pamišo iš džiaugsmo. Tris dienas šventė net patys didžiausi paniurėliai, o muzikantai ir jų komanda sutikti it didvyriai. Vilniuje karališkoji šeima surengė grandiozinį pobūvį, į kurį buvo kviečiami visi 515 tūkst. Lietuvos gyventojų. Net Žaliojo tilto balvonai buvo simboliškai aprengti A. A. Pogrebnojaus drabužiais – šitaip visi džiaugėsi ta pergale. O po to pamiršo.