Tačiau horoskopai yra ne mokslas. Žvaigždės nieko nelemia (išskyrus ekrano, muzikos ir žiniasklaidos žvaigždes, bet čia kita šneka). Koks skirtumas, kada esi gimęs – nebent gimtum Kalėdų dieną, tada visą gyvenimą gausi tik gimimo dienos dovanas, o Kalėdų dovanų negausi. Arba atvirkščiai.

Yra geresnių būdų nustatyti likimą. Viskas yra nuotraukoje, kuri jus vaizduoja socialiniame tinkle.

Portretas iš viršaus ir šiek tiek kampu: Jūs moteris, ir per ilgus bandymus patyrėte, kad būtent taip geriausiai pasislepia pagurklis ir nesimato, kad veidas praplatėjo. Draugės, sutikusios jus gatvėje, paskui tarpusavyje šneka, kad jūs „labai išsinešusi“. 

Portretas iš krikštynų ar vestuvių: Jūs moteris. Šis portretas yra kelerių metų senumo. Tai iš esmės ne jūsų portretas, o makiažas, dėliotas dvi valandas, šukuosena ir dar dėkingas veido kampas. Viskas, ką ten mato žmonės, tai ne jūs, o kirpėjos, vizažistės ir fotografo darbas. Jūs tą nuotrauką atrinkote iš penkių šimtų nuotraukų, darytų per krikštynas. Kitose, pasak jūsų, „atrodote baisiai“. Ši nuotrauka yra taip toli nuo jūsų tikrosios išvaizdos, kad žmonės, naršantys jūsų profilį, sunkiai jus atpažįsta neretušuotose grupinėse nuotraukose. Jus dažnai painioja su jūsų mama, ir ne todėl, kad mama gerai atrodo, o todėl, kad jūs susidrožusi.

Ant kalno viršūnės, ant namo stogo, išsižergęs, išskėtęs rankas, arba šuolyje: Jūs esate vyras. Toje nuotraukoje neįmanoma atskirti, ar ten jūs, ar Andrius Mamontovas, ar Barackas Obama, bet jums atrodo, kad tai kūrybiška ir atskleidžia jūsų individualumą. Jūs perkate loterijos bilietus, nes kitokių vilčių gyvenime neturite, ir rūkote kontrabandines cigaretes, nes alga ne guminė, o mokesčius tegu moka tie, kas uždirba daugiau. Du kartus darbo reikalais buvote Švedijoje, ten apmokėjo jūsų viešbutį ir vakarienę. Tai buvo laimingiausias jūsų gyvenimo momentas. Parsivežėte šampūnų iš viešbučio, iki šiol juos laikote.

Susiraukęs, prisimerkęs viena akimi, lyg daužtas keptuve per veidą: Jūs esate vyras. Nuotrauka (dažniausiai juoda-balta, bet nebūtinai) atspindi jūsų individualumą, arba bent jau jums taip atrodo. Jūs dirbate kūrybinėse industrijose, arba bent jau manote, kad dirbate, nes darbo turite vieną savaitę iš penkių. Likusias keturias savaites siurbiate kavą mieste ir plakate liežuviu su draugais apie tai, ką „reikėtų prastumt“. Viskas lieka tik sumanymais. Tai vadinate „breinstormingu“.

Atsisukęs pakaušiu: Jūs esate vyras ir turite didelių psichologinių problemų.

Užleisti plaukai ant veido taip, kad nieko nesimato: Jūs esate moteris ir turite didelių psichologinių problemų. Jūs visiems sakote, kad taip parodote savo maištingą charakterį. Visi supranta, kad jums to nereikėtų daryti, jei geriau atrodytumėte. Dabar atrodote taip, kad namie nuo jūsų atvaizdo yra suskilę visi veidrodžiai ir gėlės nuvysta jums prisiartinus prie jų per metrą, bet tai nesvarbu, nes gyvenate viena.

Portretas su kate ar katinu ant rankų: Jūs moteris ir gyvenate viena. Rizikos faktorius, kad tai pasikeis: lygus nuliui. Jums nereikėtų fotografuotis su kate, jei turėtumėte gyvenimą, bent kiek artimą normaliam. Dabar daug meluojate: kad esate labai laiminga, kad tokio gyvenimo jums ir reikia, prasimanote istorijas apie prabangius mokslus arba įdomius darbus, o iš tikrųjų žliumbiate į pagalvę, grįžusi iš beprasmės ir nekvalifikuotos tarnybos. Nekenčiate vyrų.

Grupinė šeimos ar poros nuotrauka, kur turėtų būti vienas profilio savininko portretas: Jei jūs vyras, tai labai norite, kad visi žinotų, kad turite draugę. Visi jūsų draugai tuo nuoširdžiai stebisi, nes laiko jus tokiu grybu, kuris niekada nieko neturėjo ir neturės. Jei jūs – moteris, tai nusifotografavote su draugu, nes jis labai to kaulijo ir jums atsibodo atsisakinėti. Be to, dabar jums rečiau rašo žinutes nepažįstami švelnumo išsiilgę turkai ir albanai, bet vis tiek rašo.

Grupinis profilis – „Ineta ir Kaušvydas Daužtuoliai“ : Jūs nei vyras, nei moteris. Jūs pacientai. Tai, kad jūs nuoširdžiai nesuprantate, kodėl nereikėtų vyrui ir žmonai turėti bendro profilio, labai daug pasako apie jus. Daugiau, nei norėtumėte. Jūsų laukia baisios skyrybos su skandalais, kuriose bus pasakyta: „Žinai, mama buvo teisi, kai ji sakė tuos dalykus apie tave.“

Profilio nuotrauka su vaikais: Vaikai sugraužė jūsų gyvenimą ir jūs tapote jų priedėliu, tačiau esate susitaikę su tuo, nors ir skauda. Skausmą malšinate, kaip mokė specialiųjų pajėgų instruktoriai, mokantys atlaikyti kankinimus: pasineriate į skausmo pojūtį ir atsiveriate jam, ir tada jis išblėsta. Todėl kūdikėlį fotografuojate nuolatos, apie jį visą laiką rašote ir kartojate, kokia nereali laimė yra šis sisiuko ir kakučio fabrikėlis. Draugų, kurie neturėtų vaikų, jau nebeturite: išsilakstė. Sutuoktinį ar sutuoktinę mylite tiek, kiek jis (ji) kartu su jumis velka buitį: santuoka yra būdas bendrai atkentėti bausmę. Romantinius ir erotinius jausmus patiriate, žiūrėdami filmus apie laimingus žmones ir valgydami ledus. Jūsų laukia skurdas senatvėje, galimai kalėjimas, ir tikrai ligos (taip sakė būrėja, pas kurią buvote nuėjusi).

Nuotrauka iš viršaus, prie kabrioleto vairo. Žiūrite į viršų ir šypsotės. Ant rankos brangus laikrodis: Jūs esate vyras, beveik. Laikrodis tik atrodo brangiai (pirktas iš kiosko „Akropolyje“), o kabrioletas apskritai skolintas. Net ne skolintas: jums leido nusifotografuoti. Fotografavotės autosalone arba prie draugo automobilio. Net ne draugo, jis daugiau pažįstamas. Įprastai važinėjate senu baltu „Fordu“, su kuriuo nesate fotografavęsis niekada gyvenime. Net jūsų mama sako, kad tas automobilis yra „nežinau, kažkokia tokia paprasta mašina“. Jums skauda kaskart, kai mama taip pasako. 

Įžymybės nuotrauka vietoje jūsų portreto: Dažniausiai jūs vyras, tačiau yra ir moterų, kurios vietoje portreto įsideda panelę iš šampūno reklamos arba Taylor Swift (nors gyvenime jos panašesnės ne į Taylor Swift, o į Mike‘ą Tyson‘ą). Vyrai renkasi: Dalai Lama, Tony Soprano, Al Pacino, Winstoną Churchillį arba Vladimirą Putiną. Jei manote, kad jums dabar blogai, palaukite, kol pasensite: tada pradėsite dalyvauti mūšių inscenizacijose arba užsidėsite šiaudinę skrybėlę ir nuoširdžiai pamėgsite visas folklorines muges.

Automobilio nuotrauka vietoje portreto: Jūs – vyras, ir jus reikia izoliuoti nuo visuomenės.

Spalvotas kokteiliukas vietoje portreto: Jūs moteris. Esate beviltiška tuštutė, tiksliau, buvote praeityje. Anksčiau atrodėte pusėtinai, ypač kai susitvarkiusi, dabar jūs primenate vidutinio amžiaus raganą iš animacinio filmo vaikams. Su kokteiliais baruose ir terasose nebesėdite, jūs vaikštote su savo snargliuotais vaikais. Vaikai suėdė jūsų gyvenimą. Mintyse vadinate juos „spinogryzais“, tai yra, nugaragraužiais. Namie yra nuobodus vyras, jau penktus metus laukiantis paaukštinimo, kuris reikštų papildomą šimtą eurų atlyginimo, tačiau jo nepaaukština (jis jau penkiasdešimtą kartą pasakoja, kaip viskas būtų gerai, jei nebūtų pasikeitęs viršininkas, nes dabartinis yra visiškas debilas). Norėtumėt, kad jus vis dar įsivaizduotų kaip atsipūtusią gero laiko liūtę. 

Alaus bokalas, smilkstanti cigaretė vietoje portreto: Jūs esate (arba buvote) vyras. Dabar jūs esate vaikščiojantis merdintis kūnas su kai kuriais išoriniais vyro požymiais. Mėgstate fotografuoti pelenines ir pasisėdėjimus su keliais dar likusiais draugais, kurie su jumis būna iš gailesčio. Mėgstamiausias užsiėmimas – sąmokslo teorijos ir maniakiniai kliedesiai apie savo, pasaulio gelbėtojo, misiją. Esate 500 kartų pasakojęs visiems, kaip iš jūsų vieną kartą ėmė interviu CNN Vilniaus gatvėje ir kalbėjote angliškai. Naktimis sėdite internete, nirštate, rašote daug, niekas neskaito. Tekstuose daug rašybos klaidų. Neturite darbo, tačiau turite lošimo priklausomybę. Suaugę vaikai jūsų gėdinasi, bet, ačiū Dievui, turi savo gyvenimus. Alaus arba nuorūkos paveiksliukas, kad ir kaip būtų keista, yra labai tikslus jūsų atspindys – jūs daug rūkote ir labai daug geriate.