Naujausias jo bandymas papildytų Baudžiamąjį Kodeksą štai tokiu 310¹ straipsniu: „Tas, kas sistemingai viešai ragino tenkinti lytinę aistrą zoofilijos, nekrofilijos ar homoseksualizmo būdu, padarė baudžiamąjį nusižengimą ir baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų“ (bauda, anot P.Gražulio, galėtų siekti nuo 1 iki 5 tūkst. litų).

Seimas atmes? Nenusiminkite, P.Gražulis būtinai po mėnesio pasiūlys kitą panašią – pažadu. Po to dar kitą. Ir dar. Net jei pritrūktų laiko valgyti ir miegoti. Čia jo mylimoji tema, jo idee fix, ir aš jį suprantu: kaip galima ramiai miegoti ir valgyti, kai aplink – vieni homoseksualai, siūlantys „tenkinti lytinę aistrą“ (šūkiais „Mesk žmoną – būk gėjus!“, „Nesate gėjus? Nenusiminkite ir nepraraskite vilties!“, „Natūralai neturi fantazijos“ jau dekoruoti visi Vilniaus supermarketai, o geležinkelio stotyje kabo dviejų trumpaplaukių merginų plakatas „Vyrams sriubos nebevirsime!“). Vargšai heteroseksualūs žmonės net į gatvę išeiti nebegali, draudžiama jiems tuoktis, draudžiama viešai pasakotis apie savo vyrus ir žmonas (lesbietė viršininkė užjuoks), draudžiama sekti vaikams pasakas apie princą ir princesę, netgi turėti tuos vaikus draudžiama.

Homoseksualai miestą apkarstė vėliavomis, ardo darnias šeimynas, ragina „nebesiveisti ir nebesidauginti“ (atleiskite už grubią leksiką – aš gi tik perfrazuoju Bibliją) – vien po žiniasklaidos pranešimų apie Rygos paradą jau išsiskyrė 195 šeimos, 387 sužadėtinių poros persigalvojo, 4072 mergelės paliko savo bernelius, iš jų 3011 pasidarė abortą.
Nida Vasiliauskaitė
Prieš keletą metų P.Gražulio, Egidijaus Klumbio ir pan. personažų iniciatyvas Seimas priimdavo būtent kaip tokias – kaip gražuliškas-klumbiškas, kaip Minedo dainelę – tai po Valstybinės šeimos koncepcijos, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pareiškimų ir nepilnamečius „ginančios“ įstatymo pataisos
minedų
dainavimas pripažintas operiniu.

Tauta nyksta, Tėvynė pavojuje, Tvarka susipyko su Teisingumu, o P.Gražulis taip ims ir nuleis rankas?! Niekada! Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo informacijos poveikio įstatymo projekto pataisa juk pavyko.

„Viešas raginimas tenkinti lytinę aistrą“, pataisos teikėjo supratimu, yra... eitynės, vaivorykštė, renginiai, susikabinimas gatvėje už rankų, tikriausiai net informacija apie kokios nors įžymybės homoseksualumą ar Pedro Almodovaro „Blogo auklėjimo“ seansas „Skalvijoje“.

Dar daugiau – tai beveik kvietimas zoo- ar nekrofilijai (sugretinimas stulbinantis, bet ko tik nesugretina fobijų kamuojami žmonės – tai, kad dauguma zoo-, nekro- ar pedofilijos atvejų būna heteroseksualūs, jiems, žinoma, nedaro jokio įspūdžio ir heteroseksualumo kaip tokio nediskredituoja). Užtenka atsiversti prieštvaninį tarptautinių žodžių žodyną ar sovietinę enciklopediją - ir tampama šios srities ekspertu, nebeturinčiu poreikio jaudintis dėl tvarkos savo galvoje.

Išties: kam ta demokratija ir žmogaus teisės, jei geriausiai Tvarką su Teisingumu buvusiam krikdemui įkūnija daugumos (intelektualinio proletariato) diktatūra? Kam Konstitucija, įstatymai ir tarptautiniai įsipareigojimai, jei visas problemas galima išspręsti minios balsavimu (minia visada teisi)? Kam sėdėti supuvusioje Europos Sąjungoje, jei šalia visiškai teisingai tvarkosi Baltarusija? Va, ten tai tautos išlikimu bei morale pasirūpinta. Nepriekaištingai.

P.S. Prieš keletą metų P.Gražulio, Egidijaus Klumbio ir pan. personažų iniciatyvas Seimas priimdavo būtent kaip tokias – kaip gražuliškas-klumbiškas, kaip Minedo dainelę – tai po Valstybinės šeimos koncepcijos, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pareiškimų ir nepilnamečius „ginančios“ įstatymo pataisos minedų dainavimas pripažintas operiniu.