Jeigu Lietuvoje išpopuliarėtų idėja, kad gyvenimas gali būti garbingas, gražus ir laimingas, taip ir būtų. Deja, nūnai populiaresnės nepavykusio gyvenimo idėjos:

- Kada Lietuvoje gyventi bus geriau?

- Jau buvo.

Minties mistika elementari – kaip galvosi, taip ir bus. Netikinčiam žmogui šią tiesą suprasti gal ir sunkiau, bet daugybė elementarių mūsų gyvenimo pavyzdžių tai parodo. Net ir liaudies patarlėse sakoma - „vadink žmogų kiaule – kriuksėti pradės“.

Jei vaikui nuo mažumės bus kalama į galvą, koks jis nevykėlis ir chuliganas – nieko gero iš jo nebus, netrukus vaikelis tikrai pradės kriuksėti. Ir atvirkščiai – jei net ir išdykusiam vaikui bus parodomos jo gerosios pusės, pasidžiaugiama jomis – jis ne tik nepradės kriuksėti, bet gal net ir čiulbėti ims.

Nepriklausomybę atkūrusi Lietuva yra dar jauna valstybė, taigi – beveik vaikas. Ar pavirs ji laikštingala, ar ims kriuksėti?

II

Tibetiečiai teigia, kad Šviesa dauginasi geometrinės progresijos principu: jei šviesią mintį skleidžia vienas Šviesos Žmogus, tai ji ir tėra vieno žmogaus mintis. Bet jei tą pačią šviesos mintį skleidžia du sąmoningi Šviesos Žmonės, tai jos stiprumas atitinka dvidešimties žmonių minčių stiprumą. Jei trys Žmonės – tai jų mintys tolygios trijų šimtų žmonių minčiai, jei keturi – keturių tūkstančių, jei penki – penkiasdešimties tūkstančių ir t.t.

Klausimas skaitytojui, mėgstančiam aritmetiką – kiek Šviesos Žmonių reikia Lietuvai išgelbėti?

III

XVI amžiuje Prancūzijoje gyveno garsus pranašas Nostradamas, kuris, kaip daugelio manoma, išpranašavo pasaulio ateitį, atspėdamas mažne visus nūnai tebevykstančius pagrindinius istorinius įvykius, o ypač - didžiąsias nelaimes. XX amžiuje Nostradamas numatė įvyksiant abu pasaulinius karus, komunizmo ir fašizmo epochas, Černobylio katastrofą ir daugelį kitų nemalonumų.

Jeigu tikėtume Nostradamo pranašystėmis, tai netrukus XXI amžiuje mūsų laukia trečiasis pasaulinis karas, kurį sukels krikščionių ir musulmonų nesutarimai. Ir tas karas, anot Nostradamo, nusineš pusės amerikiečių, maždaug dviejų trečdalių europiečių ir trijų ketvirtadalių musulmonų gyvybes. Tiesa, karui prasidėjus, medicina jau bus tiek pažengus į priekį, kad pasaulio gyventojai mokės prisisiūti įvairius kiaulių organus, todėl žudys jie vieni kitus žymiai ilgiau ir sėkmingiau, negu tai buvo daroma XX amžiuje.

(Beje, Einšteinas, žurnalistų paklaustas apie trečiąjį pasaulinį karą, atsakė, kad jis nieko konkretaus apie tai negalįs pasakyti. Bet štai ketvirtasis pasaulinis karas, anot mokslininko, tikrai vyksiąs su akmenimis…)

XX amžiaus pabaigoje apie baisiąsias Nostradamo pranašystes pasigirdo nemažai ir skeptiškų atsiliepimų. Ir ne dėl to, kad jos neatitiktų tikrovės... Ištyrinėjus žmogaus pasąmonės galias, buvo suvokta, kad žmonijos mąstymą galima užprogramuoti, sukuriant ryškius, įtikinamus vaizdinius. Ir kuo daugiau žmonių susitapatina su sukurtuoju vaizdiniu, ima jo bijoti bei pasakoti apie jį kitiems, tuo daugiau šansų, kad toji mintis įsikūnys... Gal būtent Nostradamas savo vaizdiniais ir sukūrė, užprogramavo didžiuosius karus bei kitas apokaliptines katastrofas?

Pasipriešint šiems procesams galima tik vienu būdu - kuriant priešingus Nostradamo apokaliptiniams regėjimams vaizdinius, hologramas, vizualizuojant harmoningo, Meilės, Tolerancijos ir Teisingumo principais paremtus ateities pasaulio modelius.

Garsiųjų Merfio dėsnių autorius J.Murphy, savo knygoje „Jūsų pasąmonės galia“ teigia, kad didžiausias naujųjų amžių stebuklas yra ne atominė energija ar tarpplanetinės kelionės, o didžiulė galia, dieviškasis protas, slypintis mūsų pasąmonėje. Anot knygos autoriaus, mokant juo naudotis, jį išlaisvinti, galima ne tik išsigydyti visas ligas, susitvarkyti asmeninę karjerą, bet teigiama linkme pakreipti ir viso pasaulio likimą.

Tas fenomenas remiasi vienu paprastu reiškiniu, vadinamu – Tikėjimas. Juk ir Evangelijoje pagal Morkų pasakyta: „Kas pasakytų šitam kalnui:“Pasikelk ir meskis į jūrą“ ir savo širdyje nesvyruotų, bet tikėtų įvyksiant, - tai ir įvyktų.“

Oskaras Milašius savo pranašiškose vizijose regėjo Lietuvą kaip Šiaurės Atėnus – kaip Europos dvasinio, moralinio ir kultūrinio atgimimo kelrodį, Šviesos valstybę. Ši pranašystė, skatinanti atsakomybę ne tik už savo, bet ir už viso pasaulio šviesesnę ateitį, yra itin propaguotinas vaizdinys, aktualus depresuoti linkusiai tūlo Lietuvos piliečio savimonei.