Ir dabar nebūčiau apie tai rašęs, jei tai būtų įprasta šiurpi tragedija – amžinas nekaltų aukų atminimas, užuojauta artimiesiems, prakeiksmai žudikams ir pelnyta bausmė. Tačiau po pirmo baisios istorijos veiksmo ėmė rutuliotis antras – ne toks tragiškas, bet kur kas niekšiškesnis. Todėl norisi pareikšti savo nuomonę.

Praktiškai niekam nekelia abejonių, kad keleivinį lėktuvą numušė prorusiški teroristai, visų pirma tiems, kas dabar apsiputoję šaukia apie „ukrainietiškus pėdsakus“ – va jie tai turi šimtu procentų tikslią, dokumentais pagrįstą informaciją! Tiesioginių ir netiesioginių įrodymų pakanka, yra net Stalino mėgta „įrodymų karalienė“ – vyriausiojo bandito Girkino (tiesa, per skubėjimą supainiojusio „Boeing“ su „An-26“) prisipažinimas. Teroristai būtų galėję prisipažinti dėl įvykdyto nusikaltimo ir pasakyti, kad per klaidą numušė lainerį, palaikę jį kariniu lėktuvu (taip greičiausiai ir buvo). Žinoma, tai nebūtų panaikinę jų kaltės, bet būtų sąžininga ir žmoniška. 

Artemijus Troickis
Šventvagiškas, visiškai nežmogiškas elgesys su nekaltomis aukomis! Banditai pasirodė esą dar didesni padugnės, nei apie juos manyta. Manau, kad po šito maitvanagiško išpuolio niekas nebesugalvos jų vadinti romantikais ir čegevaromis.
Bet vietoje to, – ar iš bailumo ir kvailumo, ar užsiundžius į kelnes prikrovusiems „strategams“ iš Krymo, – jie pradėjo gėdingą bruzdesį su (lėktuvo) savirašiais prietaisais, ėmė trukdyti dirbti gelbėtojams, grobti ir grąžinti žuvusiųjų kūnus, šantažuoti dėl įleidimo / neįleidimo į katastrofos vietą (apie negrabius bandymus pasiteisinti nė nekalbu). Galiausiai šimtai kūnų pragulėjo lauke parą ar ilgiau, paskui įstrigo vagonuose šaldytuvuose. 

Šventvagiškas, visiškai nežmogiškas elgesys su nekaltomis aukomis! Banditai pasirodė esą dar didesni padugnės, nei apie juos manyta. Manau, kad po šito maitvanagiško išpuolio niekas nebesugalvos jų vadinti romantikais ir čegevaromis (neatmetu galimybės, kad ukrainiečiai irgi privirė košės, bet vietoje šeimininkauja ir situaciją kontroliuoja separatistai). Žmogžudystė, paskui išniekinimas.

Artemijus Troickis
Iš vienos pusės – griežtesnės Vakarų ekonominės sankcijos ir kuo realiausia perspektyva tapti atstumtos valstybės prezidentu nusikaltėliu. Iš kitos pusės – paniška baimė pasirodyti agresyviai nusiteikusiems (kuriuos pats sukiršino) piliečiams skystablauzdžiu ir galimas konfliktas su „vanagišku“ valdžios sparnu.
Dabar Maskva. Apie išsigimėlišką propagandą nekalbėsiu – apie ją viskas pasakyta. Atkreipsiu dėmesį tik į „kūrybišką“ versiją: pasirodo, tai ukrainiečiai taikėsi į Putino lėktuvą! Taikėsi ar nesitaikė, bet tikrai pataikė. Tris dienas mažylis tylėjo (gal tikėjosi, kad viskas praeis, gal laukė, kad sunaikins daiktinius įrodymus prie Donecko), o dabar ėmė raityti lyg žaltys keptuvėje. Vingiai – tarsi grėsmės iš įvairių pusių. Iš vienos pusės – griežtesnės Vakarų ekonominės sankcijos ir kuo realiausia perspektyva tapti atstumtos valstybės prezidentu nusikaltėliu. Iš kitos pusės – paniška baimė pasirodyti agresyviai nusiteikusiems (kuriuos pats sukiršino) piliečiams skystablauzdžiu ir galimas konfliktas su „vanagišku“ valdžios sparnu, o tai ne lėlininko valdomi „rusiško pasaulio“ kvėšos ideologai, o rimti dėdės iš Gynybos ministerijos, Federalinės saugumo tarnybos ir prezidento administracijos.

Pirma – labai nemalonu ir galas civilizuotai Rusijai, antra – pražūtinga asmeninei karjerai ir pavojinga gyvybei. Suprantama, kad antroji grėsmė didesnė, bet vis dėlto... Putinui dar prieš mėnesį subrendo poreikis atsitolinti nuo Donbaso bičiulių, tarp kurių gausu per daug šėlstančių ir ne visiškai kontroliuojamų. Tačiau jis nupildavo Naujosios Rusijos atstovus kas valandą po arbatinį šaukštelį, baimindamasis reakcijos šalies viduje. Dabar atsirado tinkama, viso pasaulio laukiama dingstis iš karto šliūkštelėti visą stiklinę, o nusivylusiai tautai paaiškinti, kad taip išmintingasis Putinas išsaugojo Rusijai teisę 2018 m. surengti futbolo čempionatą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (350)