„Šia švente norime priminti visuomenei, kad naujoji Lietuvos jaunimo karta jau yra subrendusi atlikti gerus darbus ir imtis teigiamų iniciatyvų“, - sakė Lietuvos skautijos Tarybos pirmininkas Giedrius Vaidelis. Jo teigimu, skautų organizaciją prieš 85 metus dar Nepriklausomoje Lietuvoje įkūrė Petras Jurgėla. „Džiugu, kad per tiek metų skautų judėjimas Lietuvoje sugebėjo išlaikyti savo vertę, o šiuo metu vis daugiau jaunimo pasirenka savo gyvenimui skautų šūkį“, - teigė Lietuvos skautijos vadovas.

Lietuvos skautų 85 metų jubiliejaus proga vykstančios konferencijos „ Vertybių, tradicijų ir ideologijos svarba organizacijos kaitai“ pranešimus skaitys: kunigas Antanas Saulaitis, Vytautas Gaidamavičius, Artūras Deltuva ir kiti. Sveikinimo kalbą tars skautas vytis prezidentas Valdas Adamkus, Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas.

„Tai ne tik šventiški ir informatyvūs renginiai, svarbūs tiek visos šalies, tiek Vilniaus miesto istorijai. Skautų judėjimas padeda iš esmės spręsti socialines, vaikų ir jaunimo užimtumo problemas“, – sakė Vilniaus miesto meras A. Zuokas.

Penktadienį 17.00 val. viešbutyje "Naujasis Vilnius" bus atidaryta 85 nuotraukų paroda.

Šeštadienį skautai savo šventę tęs tradicine skautiška rikiuote Katedros aikštėje. Vėliau skirtingoms amžių grupėms priklausantys skautai pasiskirstys grupelėmis, žiūrės kino filmus, žais žaidimus, atliks Vilniaus savivaldybės jiems pavestus miesto tvarkymo darbus. Jaunuoliai, vykdydami projektą „Dovana miestui“, ant trijų Vilniaus miesto šlaitų išdėlios užrašus informuojančius apie skautų jubiliejų.

Vakare (17 val.) Rotušės aikštėje vyks koncertas, kuriame koncertuos populiarios Lietuvos grupės bei atlikėjai. Renginius užbaigs skautų eisena su fakelais į Gedimino kalną, kur ir įvyks šventės uždarymas.

19.00 val. bus skautų eisena su fakelais į Gedimino kalną, kur vyks šventės uždarymas.

Per visą skautybės egzistavimo laiką net 500 milijonų žmonių buvo ar yra skautai. Šiuo metu Lietuvos skautija vienija daugiau nei 3000 narių.

Šventės partneris – Vilniaus miesto savivaldybė, o globėjas - prezidentas Valdas Adamkus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją