"D117” yra žurnalas, kuriame įvairios meno šakos jungiamos su dizainu. "D117” pradėjo penki dizaineriai, baigę buvusią Vilniaus statybos kolegiją (grafinį dizainą). Vėliau prisidėjo dar keturi žmonės, kurie irgi nori kurti sau ir laisvai reikšti mintis.

Visa žurnalo koncepcija paprasta - “internetas - kvadratas - kūryba”. Internetas - todėl, kad tai virtuali vieta dėti darbams, jame gali publikuoti kiekvienas, jį gali pamatyti visi. Kvadratas - tai tiesiog žurnalo formatas, erdvės apribojimas, praktiškai - vienintelis apribojimas. Kūryba - būtina sąlyga. “D117” nėra darbų, kurie padaryti sukrovus į šūsnį patikusius kompiuterinius efektus - jie visi turi mintį, tik ją paprastai lengviau nujausti, nei išsakyti žodžiais.

"Mes norime sudaryti Lietuvos interneto menininkų įvaizdį pasaulyje, ir kad tų menininkų susirinktų daugiau, nes yra labai daug kūrybingų žmonių, kurie neatsiskleidžia...” - savo tikslus dėstė projekto “D117” (www.d117.net) autoriai.

“Dabar mus pažįsta virtualios užsienio menininkų bendruomenės - jie žino, kad “D117” - tai kūryba iš Lietuvos. Pasak jų, lietuviškas stilius turi kažką savito. Mes skiriamės iš kitų, skiriamės nuo Baltarusijos, Lenkijos ar Latvijos. Juk paradoksalu, kad vidurio Europoje esanti Lietuva gali turėti geltonai-žaliai-raudoną vėliavą, kai tokias spalvas vėliavoms naudoja tik Afrikos šalys,” - sako projekto “D117” autoriai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją