Bendrovės paskelbti pirmo ketvirčio rezultatai neatitiko Orion Securities ASA analitikų lūkesčių, iš esmės dėl didesnių nei tikėtasi veiklos kaštų ir didesnio nusidėvėjimo. Kaštų ir nusidėvėjimo augimas yra sietinas su agresyvia kompanijos plėtimosi politika, konkurentų įsigijimu ir pasiruošimu įeiti i naujas rinkas, rašoma “Orion Securities ASA” pranešime.

“Orion Securities ASA” tikisi, kad bendrovė uždirbs EEK 2 607m – 2007-tais, EEK 2 819m – 2008-tais ir EEK 3 104m – 2009- tais. Pagrindinės pajamų augimo priežastys išlieka tos pačios – tikėtinas augimas vietinėje rinkoje ir tolesnis plėtimasis į Rytų Europos šalis.

“Orion Securities ASA” analitikai mano, kad lyginant šios bendrovės akcijas su palyginamomis Europos įmonėmis, ji išlieka šiek tiek pervertinta. Taip pat paskelbti rezultatai yra žemesni nei tikėtasi. Remiantis kompanijos prognozėmis, “Orion Securities ASA” analitikai sumažino OEG prognozes. Dėl to, “Orion Securities ASA” ir toliau rekomenduoja parduoti OEG akcijas ir nustato tikrąją akcijos vertę, po akcijų padalinimo, lygią 4,90 eur.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją