Vienos iš "Rojaus apartamentų" steigėjų bendrovės "M2 Invest" generalinis direktorius Arthuras Simonsenas dienraščiui teigė, esą bankroto išvengti neįmanoma. Esą pagrindiniu žlungančios įmonės kreditoriumi tapęs bankas įgis teisę ir į buvusio kino teatro kompleksą, kurį investuotojai prieš keletą metų įsigijo už maždaug 14,5 mln. litų.

Verslininko teigimu, "Rojaus apartamentų" bankrotas reiškia, kad investuotojai, ketinę vietoj "Lietuvos" pastatyti gyvenamąjį kompleksą bei nedidelį kino teatrą, praras apvalią sumą.

Šią sumą, pasak A.Simonseno, bus bandoma išieškoti iš protestuotojų, kurie sustabdė projekto įgyvendinimą - visuomeninio judėjimo "Už Lietuvą be kabučių". "Lietuvos" gynėjai, verslininko teigimu, dėl 8 mln. litų žalos atlyginimo bus paduoti į teismą iškart, kai prasidės "Rojaus apartamentų" bankroto procedūra.

"Bylinėjomės su jais. Visas bylas laimėjome, bet jie nutartis apskundė. Viena iš bėdų buvo tai, kad nežinojome, kokius patiriame nuostolius. Dabar aišku - tai 8 mln. litų. Be abejo, reikalausime, kad protestuotojai šiuos nuostolius atlygintų. Nemanau, kad jie turi tiek pinigų. Bet jeigu teismas pripažins juos kaltais, jie daugelį metų turės finansinių bėdų", - aiškino A.Simonsenas.

Pasak jo, visuomenininkai ne išgelbėjo "Lietuvą", kad ji nebūtų nugriauta, o padarė savo miestui meškos paslaugą.

Vis dėl to A.Simonseno teigimu, bus mėginama susigrąžinti "Lietuvos" pastatą ir po juo esantį žemės sklypą - esą šiuo metu buriama investuotojų komanda, kuri mėgins buvusį kino teatrą iš banko atpirkti.

Judėjimo "Už Lietuvą be kabučių" dalyvis verslininkas Šarūnas Bagdonas buvo nemaloniai nustebintas "M2 Invest" ketinimų. Pasak jo, visuomenininkai tikisi ne tolesnio konflikto eskalavimo, o geranoriškumo. Visuomenininkas užsiminė, kad užmojai išieškoti 8 mln. litų iš protestuotojų, siekusių išsaugoti kino teatrą, atrodo kiek nelogiški.

"Turime sulaukti oficialių naujienų ir tada atitinkamai reaguoti. Gal viskas bus gerai. Gal naujieji investuotojai atsižvelgs į tas problemas, kurios kilo ir pakeis savo planus. Tai buvo jų verslo rizika. Bet kamuolys dabar jų pusėje", - sakė Š.Bagdonas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją