Jie parengė atvirą kreipimąsi miesto merui Viliui Navickui ir Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriui Vytautui Milėnui prašydami atsižvelgti į neigiamą gyventojų nuomonę ir leisti jų atstovams dalyvauti derybose.

Iniciatyvinė grupė renka mikrorajono gyventojų parašus, trečiadienį organizuoja gyventojų susirinkimą, kuriame kviečia pasirašyti po kreipimusi ir padiskutuoti apie statytojų planus.

„Žinoma, kad pasirašysiu po kreipimusi. Mes turėjome mokėti nemažus pinigus ir už butus, ir už automobilių stovėjimo vietas, o socialinių butų gyventojams viskas bus duodama. Be to, jeigu jie nemokės už paslaugas, mums gali tekti visiems už juos sumokėti“, – DELFI sakė mikrorajono gyventojas Valdas.

Jo teigimu, jeigu būtų kalbama apie vieno kito socialinio buto pirkimą, problemos nebūtų, tačiau jis tvirtino esąs prieš masinį socialinio būsto mikrorajone įrengimą.

„Ir dabar būna, kad kas nors išdaužia stiklą ir visi turi susimokėti, o jie, žinoma, nemokės, juos iškels, o susidariusią skolą kažkam teks padengti, tai teks daryti mums patiems“, – kalbėjo pašnekovas.

Kita mikrorajono gyventoja Lina DELFI sakė nematanti problemos, jei jos kaimynystėje būtų socialinis būstas. „Juk jeigu šio būsto nuomininkai nesilaikys numatytų susitarimų ir laiku nemokės už paslaugas, juos tiesiog iškels“, – dėstė jauna moteris.

„Perkūnkiemio“ gyventojų iniciatyvinės grupės parengtame kreipimesi prašoma „atsižvelgti į Perkūnkiemio gyventojų teisėtus lūkesčius, bei vienašališkai nepriiminėti sprendimų, darančių įtaką gyvenamajai aplinkai, menkinančių įsigyto turto vertę bei galimai mažinančių saugumą ir didinančių socialinę įtampą rajone“.

Taip pat miesto valdžia raginama nekoncentruoti socialinėms reikmėms skirtų butų viename sostinės mikrorajone.

„Nediskriminuoti privačių butų savininkų ir, perkant butus socialinėms reikmėms viešo konkurso būdu, leisti jame dalyvauti ne tik nekilnojamojo turto (NT) bendrovėms, bet ir privatiems butų savininkams, arba tokiomis pačiomis sąlygomis pirkti butus ne tik iš NT bendrovių, bet ir privačių asmenų. Ne tik derėtis, bet ir kontroliuoti NT statytojus, kad socialiniai butai nebūtų nupirkti ir žmonės apgyvendinti namuose su netinkamais naudoti (valstybinės komisijos nepripažintais tinkamais) inžineriniais tinklais, inžineriniais statiniais bei gatvėmis, kaip dabar yra Perkūnkiemio kvartale“, – prašo gyventojai.

Jie taip pat ragina pirma inventorizuoti jau turimus socialinius būstus bei įvertinti apie 70 proc. jais besinaudojančių žmonių turtinę padėtį bei teisę į lengvatinį būstą.

DELFI primena, kad LNTPA Vilniaus miesto savivaldybei pasiūlė per 10 metų išpirkti apie 800 jau pastatytų butų.

LNTPA valdybos narys ir NT bendrovės „Hanner" valdybos pirmininkas Arvydas Avulis anksčiau yra sakęs, kad valstybei siūloma pirkti patį pigiausią būstą, kurio kvadratinis metras gali kainuoti ir 2000-3000 Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)