Pirmoji butų pardavimo akciją Perkūnkiemyje pradėjo statybų bendrovė „Ranga IV". Ji pirkėjams dar liepos viduryje pasiūlė įsigyti skirtingo dydžio butų, kurių kaina prasideda nuo 3500 Lt/kv.m ir, priklausomai nuo buto dydžio, kyla iki 5000 Lt/kv. m.

Per iki spalio rengiamą išpardavimą tikėtasi parduoti apie 30 proc. visų vieno namo butų, tačiau lūkesčiai viršyti jau dabar – pirkėjų sulaukė 40 proc. skirtingo dydžio būstų, dar tiek pat rezervuota.

„Vos tik paskelbėme akciją, didžiausio susidomėjimo sulaukė didžiausio ploto 3 kambarių butai, o tai rodo žmonių norą gyventi erdviau, jei tik leidžia galimybės",–- DELFI sakė „Ranga IV investicijos" rinkodaros vadovė Dita Purlienė.

Rugpjūčio pabaigoje prie konkurento prisidėjo ir statybų bendrovė „Luidas". Ši skelbia, kad „Linksmajame" kvartale butus galima įsigyti nuo 3900 Lt/kv.m. Tokią kainą tektų mokėti perkant didžiausius – iki 85 kv.m butus. Mažesniems – nuo 57 kv. m – butams kaina yra kiek kita – 4300 Lt/kv.m.

Šiuo metu „Linksmajame" kvartale yra apie 140 neparduotų butų, kurių dauguma yra trijų kambarių.

„Luido" pardavimo vadovė Ugnė Jekentaitė skaičiuoja, kad vidutiniškai nuolaida sudaro 18 proc.

„Noras parduoti yra visus, kiek tai yra realu, sunku pasakyti", – šypsojosi ji, paklausta apie laukiamus akcijos rezultatus.

Pirkėjai, anot pašnekovės, „labai suaktyvėjo" ir per porą dienų sudaryta apie dešimt butų pardavimo sandorių.

„Be abejo, ši kaina nėra savikaina. Aš manau, kad visi kažką uždirba, nes turėtų būti visiškai desperatiškas atvejis pardavinėti butus už savikainą", – sakė U. Jekentaitė.

Tam tikra akcija galima būtų laikyti ir sostinės centre Lvovo gatvėje įsikūrusio butų komplekso „Charisma Vilnius" pirkėjams siūlomą 20 proc. nuolaidą ar statybų bendrovės „Vilmesta" pažadą sumokėti už Naujojoje Pilaitėje nupirktų butų šildymą, elektrą, karštą ir šaltą vandenį, patalpų ir kiemo valymą, šiukšlių išvežimą.

Skelbiama, kad iki spalio pabaigos pirkėjai, nusipirkę mažesnį nei 73 kv. m butą už šiuos mokesčius nemokės 18 mėnesių, o didesnio buto gyventojai – 36 mėnesius.

Akcijų gali būti ir daugiau

Nekilnojamojo turto bendrovės „Ober-haus" Rinkotyros ir vertinimo skyriaus vadovas Saulius Vagonis DELFI sakė, kad tokių akcijų turėtų daugėti, ypač tuose daugiabučiuose, kurie dar nėra visiškai baigti.

„Kai kurie NT plėtotojai yra įsprausti į kampą, nes pirkėjai nenoriai perka nebaigtą statybą, o bankai nefinansuoja tol, kol nėra tam tikro pirkėjų skaičiaus. Dėl to ir atsiranda tam tikros akcijos, kai plėtotojas sąskaitoje nebeturi pinigų tam, kad tęstų statybas arba mato, kad tuoj reikės naujų banko pinigų, nes jie baigiasi", – apie situaciją kalba pašnekovas.

Jo teigimu, statytojams šiandien išties tenka daug labiau pakovoti dėl pirkėjo nei prieš metus ar pusantrų. „Prieš porą metų pirkėjų buvo daugiau nei butų, dabar gi butų kone yra daugiau nei pirkėjų", – tvirtino S. Vagonis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją