„Neliko net teorinės galimybės stadioną pastatyti laiku, kaip buvo planuojama, kad kitų metų vasarą jame galėtų vykti Dainų šventės šokių dienos renginiai", - DELFI teigė Vilniaus vicemeras Evaldas Lementauskas.

Vilniaus valdžios teigimu, statybvietėje ant Šeškinės kalno nuo praėjusių metų spalio mėnesio jau atlikta darbų už 52 mln. litų. Dalį lėšų statybininkams sumokėjusi savivaldybė, tačiau įsiskolinimas beveik siekia 11 mln. litų. Jeigu šis įsiskolinimas nebus sumokėtas iki kovo 31 dienos, sutartis su statybininkais užbaigti pirmojo etapo darbus iki 2009 m. birželio mėn. neįsigalios ir turės būti peržiūrėta.

Laukia Seimo pasiūlymų

Premjeras Gediminas Kirkilas po Vyriausybės posėdžio, kuriame nebuvo svarstomas klausimas dėl numatytų 200 mln. litų skyrimo stadiono statyboms, žurnalistams kartojo anksčiau išsakytus argumentus: savivaldybė nepateikė visų reikalingų dokumentų, neaiški galutinė statybų kaina, Viešųjų pirkimų tarnyba gauna skundų dėl rangovo parinkimo.

„Be to, Seimo darbo grupė mums turi pateikti savo pasiūlymus dėl mokytojų atlyginimų", - teigė G. Kirkilas.

„Įvertinus Vyriausybės veiksmų seką, galima daryti išvadą, kad ministrų kabinetas neieško jokių sprendimų, kaip Lietuvai pasistatyti nacionalinį stadioną, - teigė E. Lementauskas.

Jo teigimu, visi su stadiono statybomis susiję dokumentai dvi savaites buvo viešai „eksponuojami" savivaldybėje, bet kuris vilnietis galėjo su jais susipažinti: „Visi dokumentai buvo išsiųsti ir Vyriausybei, bet, panašu, ten žmonės nemoka skaityti".

Stadionas miesto centre?

DELFI žiniomis, neoficialiai minimos net kelios galimos priežastys, dėl kurių Vyriausybė atsisako finansuoti Nacionalinio stadiono statybas. Pirmoji priežastis esą yra politinė – socialdemokratų premjeras prieš Seimo rinkimus nenori patikėti milijonų litų „Tvarkos ir teisingumo" partijos atstovo valdomai sostinės savivaldybei.

Kita versija skelbia, esą Vyriausybėje jau parinkta nauja vieta Nacionaliniam stadionui – jis neva galėtų iškilti vietoje senojo „Žalgirio" stadiono, kuris dabar priklauso Vladimiro Romanovo „Ūkio banko investicinei grupei" (ŪBIG).

Pastarąją versiją G. Kirkilas kategoriškai neigia: „Jeigu jie (ŪBIG – DELFI) ten ketina kažką daryti, tai yra jų reikalas. Vyriausybė ten investuoti neketina".

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją