Pasak Vilniaus mero pavaduotojo Evaldo Lementausko, tiesiant pietinį Vilniaus aplinkkelį, išpirkta 500 objektų, iš kurių 350 laikinų ir stacionarių garažų. Iš visa sudaryta 410 sutarčių, dar bus deramasi su per 100 asmenų dėl turto pirkimo.

Visas išpirktas nekilnojamasis turtas ir sklypai priklausė 410 savininkų, įskaitant ir garažų, nekilnojamo turto, žemes sklypų savininkus. Visų pastatų plotas sudaro 7568 kvadratinius metrus, žemės - 6221. Vidutinė pastatų 1 kvadratinio metro išpirkimo kaina sudarė 1771 litą, sumokėta iš viso 13 404 324 litai. Išpirktos žemės vidutinė 1 aro kaina – 50 tūkst. litų. Už išpirktą žemę sumokėta iš viso 3 314 482 litai.

Pietinis aplinkkelis prasideda nuo Žirnių g. ir tęsiasi iki Vandentiekio g. Aplinkkelio ilgis – 3 km.

Tiesiant vakarinį Vilniaus miesto aplinkkelį, numatoma visuomenės reikmėms paimti 47 žemės sklypus. Įgyvendinant pirmuosius du etapus, nekilnojamojo turto ir žemės išpirkti nereikės, tačiau trečia aplinkkelio atkarpa patenka į teritoriją, kurioje nuo 1995 metų buvo grąžinti žemės ūkio paskirties sklypai buvusiems savininkams. Šiuo metu derinamos šios žemės išpirkimo arba perėmimo visuomenės reikmėms procedūros ir eiga.

Vakarinis aplinkkelis prasideda nuo Oslo ir Erfurto gatvių sankirtos (Lazdynų tiltas) ir tęsiasi iki Ukmergės gatvės (Pašilaičiai). Aplinkkelio ilgis apie 9,5 km.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją