„Sveikintina yra tai, kad vietoje senos, neveikiančios gamyklos mieste atsiras nauji pastatai. Vadovaujantis tokiu principu iš miesto centro į pakraščius turėtų būti iškeltos ir veikiančios pramonės įmonės”, - priimtą sprendimą komentavo mero pavaduotojas Evaldas Lementauskas.

Prieš antrą „Akropolį“ Vilniuje praėjusią savaitę protestavo opozicinė Tėvynės sąjungos (TS) frakcija, tačiau balsuojant taryboje dalyvavo vos keli opozicijos atstovai.

Žodis taryboje buvo suteiktas aplinkinių namų gyventojų atstovams, kurie ragino politikus nepritarti „monstro“ statyboms šalia Vingio parko.

Gyventojai skundėsi, kad jie nebuvo deramai informuoti apie viešą projekto svarstymą. „Informacijos apie posėdžius nebuvo nei spaudoje, nei savivaldybės interneto puslapyje. Viešame svarstyme dalyvavo vos keturiolika žmonių, iš kurių du pasirašė du kartus, o beveik visi kiti arba dirba „Akropolyje“, sklypo detalųjį planą rengusioje savivaldybės įmonėje“, - žurnalistams aiškino architektė Rasa Navickienė.

DELFI jau skelbė, kad Vilniuje šalia Vingio parko vietoj buvusios „Velgos“ gamyklos iki 2009 metų turėtų būti baigtas antrasis sostinėje prekybos ir pramogų centras „Akropolis“, kuris bus beveik tokio paties dydžio kaip ir vyresnysis jo „brolis“, nors tvirtinama, kad konkrečiai dar nenuspręsta, kokia bus naujojo prekybos centro koncepcija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją