„Jeigu šioje teritorijoje iškils tokio aukščio ir intensyvumo užstatymas, bus darkomas miesto siluetas, ypač nuo marių pusės. Turint omeny, kad aplinkui kyla ir dar kils gyvenamieji namai, jų gyventojams bus užgožta panorama, be to, miesto centre, prie marių, galimai iškilsiantys gamybiniai statiniai pakenks ir Klaipėdos įvaizdžiui“, - tvirtina LAS Klaipėdos apskrities organizacijos valdybos pirmininkė Ramunė Staševičiūtė.

Anot architektų, „Begos“ vadovų paaiškinimai, jog šį aukštingumą reikia nurodyti, nes bendrovės teritorijoje bus įrengti tokio aukščio kranai, skamba nerimtai – technologiniams įrenginiams – tarp jų ir kranams, - reglamentų nereikia.

Architektams nerimą kelia „Begos“ planai dėl naujų terminalų, kuriuose, anot jų, numatoma sandėliuoti pavojingas medžiagas ir kurie nebuvo numatyti galiojančiame detaliajame plane.

Senojo celiuliozės virimo cecho, įtraukto į Nekilnojamųjų kultūros vertybių registrą, griovimas („išsaugant“ vieną sieną) yra neleistinas, skao architektai.

Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos skyrius savo pastabas buvo pateikęs Teritorijų planavimo komitetui. Ir nors komiteto posėdžio metu dalis pastabų buvo įtraukta į protokolą, Nuolatinė statybų komisija į jas neatsižvelgė.

Architektų bendruomenė kategoriškai nepritaria tokių sprendinių tvirtinimui ir mano, jog būtina dar kartą peržiūrėti abejonių keliančius sprendinius ir juos suformuluoti taip, kad nebeliktų vietos interpretacijoms.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją