Posėdžiuose tapo aišku, kad idėją atnaujinti amfiteatrą sudarius sutartį su verslininkais iškėlė miestą valdančiosios penkių partijų koalicijos politikai. Išaiškėjo, kad yra žinomi ir verslininkai pretenduojantys į amfiteatrą.

Bendrovės „Tikroji vaivorykštė“ direktorius Anridas Vinkleris savo rašte miesto merui Genadijui Mikšiui dar pernai siūlė amfiteatro vietoje pastatyti keturių aukštų pastatą.

Amfiteatro perdavimą privatiems investuotojams, neturint jokios šio objekto vizijos, aršiai kritikavo tarybos opozicijos atstovai. Pastarieji tvirtina, kad valdžia elgiasi neatsakingai – pirmiausiai kalbama apie sandėrį su verslininkais, o po to tik ruošiamasi svarstyti, kaip turėtų keistis jaunimo pamėgtas amfiteatras.

Esą tada sąlygas jau diktuos verslininkai, o ne savivaldybė ar visuomenė. Įtikinti oponentų išsakytų argumentų savo poziciją keičia ir kai kurie koalicijos atstovai, patys ėmę raginti nebeskubėti sprendžiant šį visuomenei svarbų klausimą.

Galimybė prarasti amfiteatrą baugina aktyvųjį miesto jaunimą. Nevyriausybinių organizacijų atstovai sako, kad dėl politikų neatsakingumo gali prapulti įvairiems renginiams itin tinkama vieta.

Šiltuoju metų laiku čia vyksta įvairios šventės, gausu koncertų, vaidinimų. Planuojamas politikų ir verslininkų sandėris piktina ir vyresnės kartos šiauliečius, kuriems ši vieta turi istorinę vertę. Prasidėjus Sąjūdžiui čia vyko mitingai, bendraminčių susitikimai, o dabar ši rami oazė tapo verslininkų taikiniu.

Norėdamos apginti pamėgtą amfiteatrą jaunimo organizacijos ėmėsi rinkti parašus, o esant būtinybei kalbama ir apie įvairias protesto akcijas.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją