Pasak pranešimo spaudai, „Verdispar“ šį įsigijimą finansavo savo investuotojų lėšomis, bankų paskolos naudojamos nebuvo.

Minėtus pastatus ir žemę Kalnapilio-Tauro grupė“ pardavė nusprendusi perkelti alaus gamybą į Panevėžyje esančią alaus daryklą.

„Verdispar“ įsigyta teritorija yra kairiajame Neries krante, mažiau nei kilometrą nutolusi nuo Vilniaus senamiesčio, pusę kilometro nuo pagrindinės miesto gatvės Gedimino prospekto ir vos 0,4 km nuo Verslo trikampio.

„Kalnapilio-Tauro grupę“ sandoryje atstovavo nepriklausoma finansų ir nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovė „Re&Solution“ ir advokatų kontora „Bernotas & Dominas Glimstedt”, o „Verdispar“ – advokatų kontora „Sorainen“ ir inžinerinių konsultacijų bendrovė „Ramboll“.

Investicinės bankininkystės grupės vadovas Halvoras Olsenas teigia, kad šios teritorijos įsigijimas yra ypatingai svarbus bendrovei, nes gerokai sustiprina "Verdispar" pozicijas šalies nekilnojamojo turto plėtros rinkoje.

"Tai trečias didelis mūsų NT plėtros projektas Lietuvoje. 2006 m. įsigijome du didelius sklypus – Vilniuje ir Klaipėdoje. Statybos darbus šiuose gyvenamosios ir komercinės paskirties projektuose numatome pradėti jau kitų metų pradžioje. Pasirengimas mūsų trečiojo projekto įgyvendinimui, kaip manome, truks kiek daugiau nei metus, o statybos darbus prie Tauro kalno būsime pasirengę pradėti 2009 m.", - sakė jis.

"Verdispar" į nekilnojamojo turto investicinius ir nekilnojamojo turto plėtros projektus Lietuvoje jau investavo daugiau kaip 500 mln. Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją