Šiuo metu tai didžiausia šalyje namo savininkų investicija į daugiabučio atnaujinimą.

Prieš 24 metus pastatytame minėtame daugiabutyje gyventojai jau pakeitė senus butų, laiptinių ir rūsio langus, įstatė naujas laiptinės duris, apšiltino stogą. Šiuo metu šiltinamos namo sienos, atnaujinamas fasadas, vėliau bus stiklinami balkonai, keičiami liftai.

Liepą pastato renovacijos darbus pradėję namo savininkai Šv. Kalėdas tikisi sutikti jau atnaujintame daugiabutyje. Šio 36 butų namo gyventojai kas mėnesį už renovaciją mokės apie 1,3–1,7 litų už kvadratinį metrą.

Išaugus Savivaldybės ir valstybės paramai, Vilniuje įgyvendinama vis daugiau didelės vertės būsto atnaujinimo projektų. Būsto atnaujinimo programos koordinatoriaus K. Nėniaus teigimu, kaip rodo praktika sostinėje, didžiausios ekonominės naudos pasiekiama daugiausia investuojant į šilumą taupančias priemones. Atlikus kompleksinę daugiabučių renovaciją įmokos už šilumą gali sumažėti perpus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją