„Jausmas puikus, o vairuoti nebuvo sunku. Savo mašiną suvaldyti sunkiau", - po pirmojo sėkmingo bandymo DELFI sakė A. Štikelis.

Pats vairuotojas prieš startą buvo visiškai ramus ir, laukdmas kol komanda paruoš automobilį startui, kokpite netgi snūduriavo.

1500 Kw galios variklis buvo sėkmingai užkurtas ir pasigirdo kurtinantis jo gausmas. JET CAR sėkmingai ir ramiai įveikė distanciją. Netoli trasos stovėję žiūrovai nesunkiai galėjo pajusti iš variklio sklindantį karštį ir jo keliamą oro bangą. Distancijos pabaigoje A. Štikelis išskleidė parašiutus, kurie padėjo automobiliui sustoti , o susirinkę žiūrovai sėkmingą JET CAR startą palydėjo ovacijomis.

„Savo tikslą pasiekėme", - džiaugsmo neslėpė projekto vadovas Andrius Tiknius.

Šeštadienį JET CAR automobilyje dar nebuvo įjungta forsažinė kamera, kuri variklio galią padidina du kartus. Jei viskas klostysis sėkmingai sekmadienį ir šį įrenginį žadama įjungti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją