Tai DELFI patvirtinusi „Registrų centro" atstovė spaudai Lina Balkevičienė tvirtina, kad centrinės „Registrų centro" būstinės Ūkio ministerijos prašymas rezervuoti vardą AB „Leo LT" dar nepasiekė.

Jos teigimu, rezervavus vardą pusei metų įmonės registruoti neprivaloma, o rezervacijos laiką galima dar pratęsti.

Tuo tarpu ūkio ministro Vyto Navicko patarėjas ryšiams su visuomene Ričardas Slapšys DELFI tvirtino, kad prašymas registruoti AB „Leo LT" išsiųstas dar pirmadienį.

„Kažkas paskubėjo pasiskelbti, kad vardą registravo pirmiau", – sakė jis.

Trečiadienį apie pietus pasirodė žinių, kad nacionalinio investuotojo bendrovę, kuri turėtų atstovauti Lietuvai statant naują atominę elektrinę, ketinama pavadinti „Leo LT" (Lietuvos elektros organizacija). Tai vėliau patvirtino ir premjeras Gediminas Kirkilas.

Bendrovė „Eo Ipso", konsultuojanti įmones teisės ir verslo klausimais, tvirtina, kad vardas rezervuotas vieno iš klientų prašymu.

Gali tekti nusipirkti

Advokatų kontoros „Devyžis ir partneriai WILL“ advokatas Andrius Iškauskas DELFI komentuoja, kad teisės aktai saugo teisę į juridinio asmens pavadinimą, tačiau šiuo atveju nėra nei juridinio asmens, nei pavadinimo.

„Situacija patinė ir lengvo sprendimo nacionaliniam investuotojui nematau. Ypač dėl to, kad nacionalinio investuotojo įmonė dar net neregistruota. Tad nežinia, kas turėtų įgaliojimus ginti jos teises. (...) Konkurencijos teisės normos padėtų, jei ginčo šalys būtų konkurentai, tačiau akivaizdu, kad šiuo atveju taip nėra“, – dėsto advokatas.

Jis sako nenustebsiąs, jei bus pasiūlyta tiesiog įsigyti „Leo LT“ vardą.

„Kitas įdomus klausimas – „Teo LT“ pavadinimas ir prekių ženklas. Bendrovė „Teo LT“ turėtų sunerimti, ar naujasis „Leo LT“ neklaidins vartotojų dėl panašumo, ypač turint omenyje, kad „Teo LT“ – gerai žinomas ženklas Lietuvoje. Jei „Teo LT“ nutartų ginti savo teises, gautųsi įdomi kova“, – mano A. Iškauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją