Trečiadienį ministrų kabinetas turėtų apsispręsti dėl pirmadienį ūkio ministro vadovaujamos darbo grupės ir bendrovę VST valdančios „NDX energijos" suformuotos derybų pozicijos.

Kaip jau DELFI rašė, neoficialiais duomenimis, abiejų pusių derybininkai sekmadienį sutarė, kad nacionalinis investuotojas būtų kuriamas ne „Lietuvos energijos" pagrindu, kaip kad dabar numato Atominės elektrinės įstatymas, o kuriant naują – patronuojančią bendrovę, kaip kad yra pasiūliusi „NDX energija".

Tam gali būti siūloma atitinkamai taisyti ir vasarą Seime priimtą Atominės elektrinės įstatymą.

„NDX energija" anksčiau išplatintame pranešime yra primygtinai siūliusi kurti patronuojančią akcinę bendrovę, kurios dukterinėmis įmonėmis būtų „Lietuvos energija", RST ir VST.

Pagal šį modelį, neoficialiomis DELFI žiniomis, VST tektų per 38 proc. būsimos įmonės akcijų, valstybei – iki 62 proc. akcijų. Jau anksčiau „NDX energija" yra išsakiusi poziciją, kad pretenduoja į 39 proc. „trigalviu slibinu" vadinamos įmonės akcijų.

Taip pat, neoficialiomis DELFI žiniomis, suderėta, kad nuo „Lietuvos energijos" bus atskiriamos Kruonio hidroakumuliacinė elektrinė ir Kauno hidroelektrinė (HES).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją