Trišalės tarybos partneriai susitarė, kad nepriklausomai nuo aplinkybių darbdavys, pasibaigus terminui, ateityje turės teisę nutraukti terminuotąją darbo sutartį.

Tokią pataisą darbdaviai inicijavo dėl pasitaikančių piktnaudžiavimų, kai, likus keletui dienų iki terminuotosios sutarties pabaigos, darbuotojas neva susirgdavo. Į darbą jis grįždavo pasibaigus terminui, taigi - nuolatiniam darbui.

Kodekse taip pat pasiūlyta taisyti nuostatą dėl darbo laiko prieššventinėmis dienomis. Šiuo metu prieš šventes dirbama viena valanda trumpiau.

Toks reikalavimas taikomas ir ne visu etatu dirbantiems asmenims. Pavyzdžiui, pusę etato turintis darbuotojas prieš šventes dirba vos tris valandas.

Pataisius kodeksą, ne visą darbo laiką dirbančių asmenų prieššventinis darbo sutrumpinimas neapimtų. Darbo dienos sutrumpinimas taip pat nebūtų taikomas nepertraukiamosios gamybos įmonėms, taip pat tais atvejais, kai tai numatyta kolektyvinėse sutartyse.

Pramonininkų konfederacijos siūlymu projekte numatyta, jog suteikiant kasmetines atostogas dalimis nebeužteks vien darbuotojo pageidavimo - tam turės būti gautas ir darbdavio sutikimas. Iki šiol tokio sutikimo nereikėjo.