Šiaulių tarybos nariui liberalcentristui Edvardui Peleckui bus išmokėtas 227,5 tūkst. litų, finansininkei Aleksandrai Kucikovai – 180 tūkst., o vietinio laikraščio komercijos direktorei Nijolei Veršinskienei – 60 tūkst. litų honoraras.

Šie trys asmenys sudaro komplekso statybos projekto priežiūros grupę.

Šiaulių savivaldybės administracijos direktorius liberalcentristas Genadijus Mikšys tikino, jog specialistai pasirinkti atsižvelgus į kompetenciją.

G.Mikšys vakar „Lietuvos rytą“ tikino, jog pasamdyti specialistus priežiūrai esą vertė kauniečių įmonės „Informacijos tinklas“ parengta sutartis, į kurią buvo įtrauktos ir administravimo išlaidos.

Paklaustas, kur paskelbta apie konkursus, administracijos direktorius pripažino, jog buvo pasikviesti pažįstami specialistai.

Grupės vadovu paskirtas E.Peleckas pripažintas tiesiog geresniu už kitus du kandidatus, o finansininkė A.Kucikova – pranašesnė už dar vieną, irgi savo nuožiūra kviestą specialistę. Šiauliuose N.Veršinskienė žinoma kaip geriausia E.Pelecko žmonos draugė, rašo „Lietuvos rytas“.

Pagal įstatymą, tarybos narys negalėtų dirbti vadovaujamo darbo savivaldybėje, bet šios sąlygos buvo išvengta. Komisija E.Pelecką pasamdė kaip verslo liudijimą turintį specialistą ir nupirko jo teikiamą paslaugą.

Tas pats modelis pritaikytas ir sudarant sutartis su A.Kucikova bei N.Veršinskiene. Tiesa, nė vienas konkurso laimėtojas tada net neturėjo įgijęs verslo liudijimo.

Dokumentus visi trys vadinamieji specialistai įgijo po to, kai jau buvo pasirašytos sutartys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją