„Kadangi „FAXE“ alaus pardavimai visame pasaulyje didėja, nutarėme praplėsti jo gamybą ir pradėti pilstyti jį į reljefinius stiklinius butelius. Virti šį alų Lietuvoje, mūsų manymu, yra optimaliausias sprendimas“, – strateginį sprendimą aiškino Connie Astrup – Larsen, koncerno „The Royal Unibrew“, valdančio „Kalnapilio-Tauro grupę“, direktorė Rytų ir Centrinei Europai.

„Kalnapilio-Tauro grupės“ generalinis direktorius Valdas Tekorius teigė, kad prieš gaminant „FAXE Premium“, „Kalnapilio“ darykla atliko daug vartotojų nuomonės ir skoninės analizės tyrimų, konsultavosi su kitomis „The Royal Unibrew“ koncerno alaus daryklomis užsienio šalyse.

„Šis darbas nenuėjo veltui. Koncerno „The Royal Unibrew“ sprendimas suteikti „FAXE“ gamybos licenciją būtent „Kalnapilio“ daryklai rodo ne tik pasitikėjimą Lietuvos bendrove, bet ir reiškia Lietuvos aludarystės pripažinimą tarptautinėje arenoje“, – pabrėžė V. Tekorius.

„Iki šiol tik į skardines pilstytas „FAXE“ buvo populiariausias importinis alus šioje taroje. Pernai jo parduota 163 tūkst. dekalitrų. Neabejoju, jog pradėtas pilstyti į stiklinius butelius „FAXE Premium“ dar labiau sustiprins savo pozicijas“, – tvirtino V. Tekorius.

Iš viso per 2005 metus „The Royal Unibrew“ pajamos pasiekė 3,191 mlrd. Danijos kronų – 11 proc. daugiau nei 2004 metais (2,869 mlrd. Danijos kronų). Per metus koncerno valdomos įmonės pardavė 58 mln. dekalitrų produkcijos – 20,8 proc. daugiau nei 2004 metais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją