Pagal vartotojo skundą atlikus patikrinimą nustatyta, kad šiame „Maxima“ prekybos centre nesilaikoma ir kitų savikontrolės maisto produktų tvarkymo reikalavimų.

Tikrintojai maisto saugos reikalavimų pažeidimus nustatė prekiaujant šaldytais viščiukais iš Prancūzijos. Pagal reikalavimus maisto produktai turi būti parduodami tokiomis sąlygomis, kurias nurodo gamintojas. Viščiukais turėjo būti prekiaujama laikant juos -18 ºC temperatūroje, tačiau tikrintojų teigimu, jie buvo atšildomi ir parduodami laikant juos ant ledo kaip šviežią vištieną +4 ºC - +2 ºC temperatūroje.

Už teisės aktų reikalavimų pažeidimus bendrovės „VP Market“ prekybos centrui „Maxima“ Vilniaus miesto Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba skirs baudą nuo 20 iki 200 litų. Įmonės vadovui tokiu atveju skiriama iki 500 litų bauda.

R. Pumpučio duomenimis, pernai Vilniaus miesto Valstybinė veterinarijos ir masto tarnyba gavo 870 vartotojų skundų dėl maisto kokybės. Palyginti su 2004 metais pagrįstų skundų skaičius sumažėjo nuo trečdalio iki penktadalio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją