Sužinoję, kas yra naujas namo vaiduoklio savininkas, J.Matulevičiui netrukus paskambino priešgaisrinės apsaugos pareigūnai. Jie teiravosi, ar pastatas saugus.

„Jiems pasakiau, kad viską užkalėme ir niekas į vidų negali patekti“, – užtikrino žemaitis.

Pirko nenorėdamas

Paklaustas, kodėl įsigijo statinį sostinėje, J.Matulevičius atsakė: „Pakliuvome į tokią situaciją. Mums pasiūlė, mes ir pirkome. Nenorėdami“.

Paprašytas patikslinti, J.Matulevičius sakė, jog tai ilga istorija, turinti savų niuansų.

Kiek kainavo „Geležinis kablys“, „HBH Juozo alaus“ savininkas nesakė. Tik prasitarė, jog pirkiniui ėmė paskolą iš banko, jo remontui taip pat reikės paskolos.

„Pastatas man patiko. Vilniečiai apie jį pasakojo su nuostalgija“, – sakė didžiulį poilsio ir pramogų centrą Kretingos rajone turintis verslininkas.

Siaubė ugnis

1956 metais pastatyti daugiau nei 3200 kvadratinių metrų ploto buvę Vilniaus geležinkelininkų kultūros rūmai uždaryti jau keletą metų.

Jie ne kartą degė. Pirmasis gaisras kilo 2000-aisiais. Tuo metu čia vyko sunkiosios muzikos koncertas.

Po šio gaisro alternatyvios muzikos klube jokie oficialūs renginiai nevyko.

Apleistą pastatą pamėgo neformalai – jie čia gyveno, koncertuodavo. Bet iš pastato teko išsikraustyti 2003 metų lapkritį, kai jį suniokojo vienas didžiausių gaisrų.

Kainavo milijonus

„Geležinį kablį“ aukcione 2001 metais įsigijo verslininkas Nerijus Grigaravičius. Jis statinį pirkti siūlė už 4 milijonus litų.

Dabar J.Matulevičius L.T. sakė, kad nusipirkti rūmus nesunku. Gerokai sunkiau juos sutvarkyti ir vėliau parduoti.