Tokią nuostatą K.Ramanauskas motyvavo tuo, kad turizmo ir pramogų centras turizmu ir pramogomis neapsiribos. Jame lankytojai galės ne tik sportuoti, mėgautis įvairiomis vandens procedūromis. Lankantys centrą sveikatos sutrikimus įveiks pasirinkę gydomąjį kompleksą ar atskiras procedūras, čia konsultuos gydytojai ir specialistai.

Šiuo metu Trakuose, Gedimino gatvėje, statomame turizmo ir pramogų centre pluša apie 300 statybininkų. Administraciniame pastate ir viešbutyje su restoranu bei konferencijų sale vyksta vidaus apdailos darbai, o puošni išorės apdaila akį traukia jau iš tolo.

Sienos apmūrytos klinkerio plytelėmis, vietomis aptinkuotos, didesnė jų dalis apkalta dailylentėmis. Todėl sienų plokštumos tarsi išvengia monotoniškumo. Dailylentės – duoklė tradicinei medinei Trakų architektūrai.

Šiuo metu pagrindiniai rekonstrukcijos bei statybos darbai vyksta pramogų centre. Tiek administraciniam pastatui, tiek daliai centro, panaudoti sovietmečiu statyti pastatai. Vietomis jie išplėsti, pristatyti, paaukštinti.

Pasidomėjus, ar seni statiniai nesukels problemų, K.Ramanauskas pabrėžė, jog statybos ekspertai patikrino šių pastatų pamatus ir konstrukcijas. Pastarųjų dalis teko pakeisti tik vietomis. Tuo pačiu sutvirtinti ir vietomis apirę pamatai.

Centro statybai naudotos lietuviškos ir importinės medžiagos. Pavyzdžiui, apdailinės klinkerinės plytos specialiu užsakymu pagamintos Vokietijoje.

Baigs šių metų pabaigoje

„Balandžio 29-ąją priimsime pirmuosius turistus iš Lenkijos, o gegužės 1-ąją ketiname atidaryti viešbutį ir restoraną”, – teigė K.Ramanauskas. Dviaukščio restorano sienos iš stiklo paketų – proga akims paganyti.

Liepos 1-ąją numatoma atidaryti vandens pramogų parką, kuriame lankytojai galės pasimėgauti įvairiomis pirtimis bei vandens procedūromis. Visą turizmo ir pramogų centrą planuojama baigti iki šių metų pabaigos.

Kolektyvas – svarbiausia

„Gerą darbą gali lemti tik geras kolektyvas, ypač tinkamai parinkta vadovų komanda, – įsitikinęs K.Ramanauskas. – Juos jau esame išsirinkę. Kita vertus, dar reikia atrinkti apie 100 darbuotojų. Nors iki įkurtuvių dar yra laiko, bet jau dabar „Trasalyje” norėtų dirbti apie 400 žmonių”.

Turizmo ir pramogų centrą stato įvairių įmonių darbininkai. „Trasalis” priklauso statybos ir statybos paslaugų grupei „Andova”. Trakų statybininkai susibūrę į atskirą bendrovę „Trakų Andova”. Baigę turizmo ir pramogų centrą, „Trakų Andovos” statybininkai statys kitus objektus.