Nuo 1992 metų prekyba iš kioskų užsiėmusi klaipėdietė Zita Narbutienė tikisi, kad teismas priims palankų sprendimą. Tačiau jei nuo balandžio 1 d. įsigaliotų savivaldybės draudimas, tektų galvoti, kaip per kelias dienas realizuoti turimas alaus ir sidro atsargas. Anot Z. Narbutienės, mėnesio gale susidaro likučių už 6 – 10 tūkst. litų. „Per tris dienas parduoti tiek produkcijos – neįmanoma“, - sakė ji.

Vidutiniškai butelis alaus kioske kainuoja du litus, sidras – apie tris. Išeitų, kad kioskininkai užsisako nerealiai daug gėrimų, jei mėnesio gale dar lieka neparduotų apie 3 tūkst. butelių. Įdomu, ar yra bent vienas kioskas mieste, kur būtų įmanoma sutalpinti apie 150 dėžių alaus ir sidro?

Panašu, kad verslininkai gudrauja. Gali būti, kad tariamas didelis neparduotos produkcijos likutis jiems būtų argumentas prašyti, kad laimėjusi bylą savivaldybė leistų kuriam laikui pratęsti prekybą.

Aštuonis kioskus turintis Algis Laukaitis teigė, kad dar kartą bandys susitikti su Klaipėdos meru Rimantu Taraškevičiumi. „Prašysim, kad leistų mums dirbti“, - sakė pašnekovas. Jis prisipažino, jog, kaip ir kiti kioskų savininkai, ruošiasi blogiausiam. „Užsakau mažiau alaus ir sidro. Jeigu bus uždrausta prekiauti šiais gėrimais, nebūtų jų kur dėti“, - sakė A.Laukaitis. Anot jo, kiekviename kioske likutis mėnesio pabaigoje sudaro apie 1,5 – 2 tūkst. litų.

Vasario 24 dieną posėdžiavusi savivaldybės taryba netenkino Vyriausybės atstovės Klaipėdos apskrityje Kristinos Vintilaitės teikimo ir paliko galioti 2005 m. lapkričio 24 d. priimtą sprendimą. Pagal jį nuo šių metų balandžio 1 d. visuose uostamiesčio kioskuose draudžiama prekiauti alumi ir sidru.

K.Vintilaitės tvirtinimu, vietos politikų sprendimas prieštarauja įstatymams, kurie nedraudžia prekiauti alumi iš kioskų. Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje padarė išvadą, kad drausdama prekybą savivaldybės taryba peržengė savo kompetencijos ribas.

Seimo narys Petras Gražulis nė nelaukdamas, ką nuspręs savivaldybės taryba, apskundė minėtą jos sprendimą Klaipėdos apygardos administraciniam teismui. Klaipėdos savivaldybės prašymu teismo posėdis vasario 21 dieną buvo atidėtas iki kovo 28 dienos.