9,5 aro sklypas yra netoli Klaipėdos centro. Už poros šimtų metrų, kitoje Taikos prospekto pusėje, yra bene labiausiai lankoma Klaipėdos vieta - neseniai atidarytas prekybos ir pramogų centras "Akropolis".

V.Štombergas vakar "Lietuvos rytui" sakė, kad jo įsigytame sklype iškils komercinis pastatas, kurio patalpas ketinama nuomoti.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos žemėtvarkos ir teritorijų planavimo skyriaus vedėja Raimonda Gražienė tvirtino, kad norą dalyvauti žemės sklypo, skirto komercijai bei smulkiajam verslui, šiame viešajame aukcione pareiškė 13 pirkėjų.

Dešimt dalyvių atitiko visus reikalavimus, o aukcione dalyvavo aštuoni.

Pradinė sklypo šalia labai judrios transporto magistralės kaina buvo 492,9 tūkst. litų. Aukciono nugalėtoju tapęs V.Štombergas pasiūlė daugiau negu dvigubai didesnę sumą - 1,012 mln. litų, arba 106 tūkst. litų už vieną arą.

Iki šiol didžiausia kaina, aukcione sumokėta už arą Klaipėdoje, buvo 86 tūkst. litų.

Rekordo tikimasi ir po savaitės, kai aukcione bus parduodamas netoliese esantis 0,14 hektaro sklypas, taip pat skirtas komercijai ir smulkiajam verslui. Pradinė pardavimo kaina - 656,1 tūkst. litų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją