Tačiau specialistai neatlyžta ir primygtinai pataria bent jau turėti planą, kas ir kada turi būti daroma įmonėje iki 2007 metų sausio. Kol kas apie tai galvojo tik 13 proc. apklaustųjų įmonių vadovų, rašo dienraštis "Verslo žinios".

Lietuvos banko užsakyto tyrimo duomenys rodo, kad euro įvedimui Lietuvoje pradėjo rengtis tik 13 proc. įmonių, šiam įvykiui specialiai dar nieko nedarė 87 proc. bendrovių.

Banko valdybos pirmininko pavaduotojas Darius Petrauskas sakė, kad "šis procentas nesirengiančiųjų Lietuvos bankui atrodo per didelis".

Lietuvos banko valdybos pirmininkas Reinoldijus Šarkinas padėties nedramatizuoja, nes mano, kad laiko verslininkams pasiruošti dar yra pakankamai.

"Pagrindinis pasirengimas vyks tuomet, kai bus priimti sprendimai dėl euro įvedimo Lietuvoje. O jie gali būti ne anksčiau kaip kitų metų birželio-liepos mėnesiais. Turime visą informaciją apie kitų šalių patirtį, kaip viskas vyko, ir matome, kad pagrindiniai darbai būna, kai sprendimas priimamas", - sakė jis.

Banko "NORD/LB Lietuva" Pardavimų kanalų departamento direktorė Elvina Nagelytė, pataria rengimosi neatidėlioti. Ypač ragina nedelsti prekybos įmones, nes joms būtina pritaikyti programinę įrangą, pinigų inkasavimo sistemas.

Eurą Lietuva numato įsivesti 2007 metų sausio 1 dieną.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją