Ateityje buvusios „Sanito“ gamyklos, kuri šiuo metu perkeliama į Aleksotą, teritorijoje planuojama statyti ir daugiau gyvenamųjų namų bei daugiaaukštę automobilių stovėjimo aikštelę.

Pasak projektą administruojančios Lietuvos nekilnojamojo turto bendrovės „Invalda Real Estate“ Prekybos skyriaus vadovo Rimo Kirdulio, naujojo gyvenamojo daugiabučio statybai bus naudojamos modernios ir kokybiškos statybinės medžiagos, vyraus stiklo ir klinkerio plytelių apdaila. Beveik 6 tūkst. kvadratinių metrų ploto 7 aukštų pastate bus įrengta apie 70-80 ekonominės klasės butų, pirmame aukšte bus parduodamos komercinės patalpos.

„Vilniuje jau vykstantis pramonės objektų iškėlimas iš centro aktualus ir Kaunui: iškėlus pramonę gyvenantieji centre galės džiaugtis pagerėjusia gyvenimo kokybe“, - sakė R. Kirdulis.

Anot jo, naujasis daugiabutis bus vienas moderniausių ir stambiausių projektų Kaune, ypač jo centrinėje dalyje, pastaraisiais metais.

„Kaune nekilnojamojo turto rinka auga labai sparčiai, tad poreikis naujiems butams juntamas vis labiau. Ypač jaučiame didelį domėjimąsį ekonominės klasės gyvenamosiomis patalpomis arčiau miesto centro. Pastatas Vytauto prospekte išsiskirs labai gera strategine vieta, pro langus atsivers puikūs vaizdai į Kauno Senamiestį, bažnyčias, taip pat puikiai išspręstas mašinų saugojimo klausimas“, - sakė R. Kirdulis.

Naujajame pastate daugelis butų suprojektuoti su paprastais arba jau įstiklintais balkonais. Kai kuriuose butuose lubų aukštis sieks net 4 metrus. Klientams siūlomi 1 kambario (35 kv. m), 2 kambarių (43–65 kv. m) ir 3 kambarių (64–74 kv. m) ploto butai. Planuojama, kad butų su daline apdaila kainos naujajame daugiabutyje svyruos nuo 2,8 tūkst. litų iki 3,8 tūkst. litų už kvadratinį metrą.

Pasak R. Kirdulio, „Sanito“ dukterinės įmonės „Altisana“ investicijos į šį pirmąjį projektą buvusioje „Sanito“ teritorijoje sieks apie 15 mln. litų.

„Kadangi namas yra Kauno centre, manome, kad norinčiųjų įsigyti butus moderniai pastatytame name netrūks. Jau dabar jaučiame didelį potencialių klientų domėjimąsi naujuoju objektu. Netrukus čia pat bus statomas „Akropolis“, o Nemuno saloje – Universali sporto arena. Taip pat kalbama ir apie Laisvės alėjos atnaujinimo planus. Kauno centrinė dalis atsigauna ir modernėja, tampa vis didesniu žmonių traukos centru“, - sakė R. Kirdulis. „Invalda Real Estate“ duomenimis, pernai nauji butai Kaune, kaip ir kituose didžiuosiuose Lietuvos miestuose, brango vidutiniškai 20-30 procentų. Manoma, kad Vilniuje nemažą pagreitį įgavęs gyvenamųjų namų statybos bumas turėtų persikelti ir į Kauną, kur potencialių sklypų gyvenamiesiems namams vystyti jau ieško daugelis stambiausių šios rinkos dalyvių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją