Prancūzijos bendrovė, veikianti trisdešimtyje valstybių ir pernai gavusi 767 mln. eurų (2,648 mlrd. litų) pajamų, jau yra parengusi veiklos strategiją Lietuvoje, turi potencialių klientų ir projektų, ketvirtadienį rašo dienraštis "Verslo žinios".

"Bouygues" komercijos direktorius Jeanas Francois Legrainas patvirtino planus iki šių metų pabaigos įkurti vienos iš koncernui priklausančių statybų ir nekilnojamojo turto bendrovės atstovybę Vilniuje.

"Kol kas konkrečius faktus laikome paslaptyje, bet galiu patikinti, kad jau nusprendėme čia dirbti", - sakė J.F.Legrainas.

Pasak jo, šiuo metu svarstoma, nuo kokių projektų būtų galima pradėti, renkamasi, kur užimti generalinio rangovo poziciją, kokiuose konkursuose siūlyti projektavimo, projektų vystymo paslaugas.

Didžiąją dalį pajamų BBI gauna teikdama generalinio rangovo paslaugas įgyvendinant ypač stambius projektus. Dažniausiai koncernas projektuoja, rengia ir valdo projektus iš centrinės būstinės, kitus darbus atlieka partneriai tam tikroje valstybėje - tokius koncernas turės ir Lietuvoje.

Bendrovės atstovas tikina, kad BBI turi patirties visuose statybų sektoriuose - stato modernius ir paprastus gyvenamuosius namus, penkių žvaigždučių viešbučius, oro uostus, ligonines.

"Imsimės gyvenamosios statybos, modernių konstrukcijų prekybos, biurų ir pramonės projektų", - tvirtino j.F.Legrainas.

Anot jo, į Europos Sąjungą įstojusios Baltijos valstybės, ypač Lietuva, galėtų tapti tam tikra stotele tarp Europos ir Rusijos, Ukrainos. Jei taip įvyktų, į šį regioną plūsteltų investicijų, būtų pradėti statyti įvairūs infrastruktūros objektai, sandėliavimo patalpos.

Ponas Legrainas neprognozavo, kiek koncernas investuos Lietuvoje. Anot jo, viskas priklausys nuo klientų, valstybinių institucijų ir savivaldybių, vietos bankų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją