Danijoje su darbo vizitu viešintis premjeras skaitė paskaitą prestižinėje Kopenhagos verslo mokykloje, pranešė Ministro pirmininko tarnybos Spaudos tarnyba.

"Kaip fizikas gerai žinau antrąjį Niutono dėsnį ir tai, kad jėgą sudaro masė ir pagreitis. Kai tau trūksta masės, turi tai kompensuoti pagreičiu. Lietuva neturi tokios masės, kaip, tarkime, Kinija, todėl mes privalome maksimaliai vystyti savo pagreitį. Iš čia kyla dinamizmo poreikis ir išskirtinė svarba", - paskaitoje kalbėjo A.Kubilius.

Į garsaus šalių, valstybių, prekės ženklų įvaizdžių kūrėjo profesoriaus Christiano Have'o klausimą, kokia yra sėkmės paslaptis, pritraukiant į Lietuvą didžiuosius pasaulio verslo vardus, A.Kubilius atsakė, kad labai svarbu tinkamai pasakoti savo šalies istoriją.

"Aš pats vykstu medžioti investicijų. Susitinku su kompanijų vadovais, pasakoju jiems Lietuvos sėkmės istorijas, o paskui jie atvykę pas mus pasakoja mūsų sėkmės pavyzdžius", - klabėjo Vyriausybės vadovas.
Pasak Premjero, jis yra tikras, kad Lietuvos dinamizmas, gebėjimas priimti iššūkius, atlaikyti permainas, nepasimesti globalioje konkurencinėje kovoje leis įgyvendinti ambicingą viziją - tapti aukštųjų technologijų paslaugų centru Šiaurės ir Baltijos šalių regione.