Prospektas kiek gyvesnis atrodo tik pradžioje, netoli Katedros aikštės. Ten, regis, viskas vyksta kaip ir prieš keletą metų: prie parduotuvių, salonų ir bankų skyrių šviečia margos iškabos, tuščių langų beveik nematyti. Tik pora prekybos vietų šioje prospekto dalyje dar yra be šeimininkų.

Tačiau toks vaizdas apgaulingas. Dar nepriėjus prospekto vidurio akį ima rėžti tuščios vitrinos, užrašai „užsidarėme“, „užsidarome“, „nuolaidos uždarymo proga“.Visame prospekte yra apie 25 uždarytas ar uždaryti ketinamas parduotuves, kavines, salonus ir klientų aptarnavimo skyrius.

Dalis patalpų tuščios jau daugiau kaip metus, kitos ištuštėjo visai neseniai, o nemažas būrys verslininkų iš prospekto pabėgs jau artimiausiu metu.

„Gedimino prospektą sužlugdė miesto valdžia, priėmusi sprendimą, kad jame negalima statyti mašinų. Net šeštadieniais. Matyt, su prekybos tinklais kažkas susitarė, kad visi persikeltų į prekybos centrus. Iš prospekto visi išėjo, liko tik tie, kurių produkcija yra šiek tiek verta. Mes, pavyzdžiui, negalime savo produkcijos parduoti prekybos centruose, nes ji lietuviams per brangi “ , – sakė „Dolita” tinklą valdančios bendrovės „Batų namai” direktorius Algimantas Šinkūnas.

Pasak jo, draudimas statyti mašinas prospekte visiškai atbaido klientus, su jais kartais elgiamasi kaip su nusikaltėliais. „Gedimino prospektą norima sužlugdyti. Vieni žmonės automobilius stato prie Seimo, kiti sustoja prie parduotuvės ir bando apsipirkti įjungę avarinį signalą, bet policija iš karto baudžia. Kai būni pats parduotuvėje ir matai, kaip pirkėjus uja policija... nesąmonė kažkokia “ , – skundėsi „Dolitos“ vadovas.

„Kaltinti galima daug ką. Prospektą gaivinti turi tie, kurie jame gyvena ir dirba. Savivaldybė nedės specialių pastangų. Tam nėra jokios logikos, nėra ir lėšų. Gyvenimas turi viską sustatyti į vietas. Aišku, norėtųsi, kad pagrindinė Vilniaus gatvė būtų pilna, kad čia būtų pilna turistų, kad virtų gyvenimas kaip Amsterdame ar dar kur nors. Bet tam reikia pasistengti

Ruošiamės statyti keturias papildomas požemines stovėjimo aikšteles netoli nuo prospekto, kaip tik pradėsime pirmą statybų konkursą. Manau, tiek tikrai užteks. Bet gaivinti prospektą – įmonių, ten veikiančių įstaigų reikalas. Klientas visada ateis, jeigu jam bus įdomu ir naudinga. Automobilis čia nėra kliūtis.”, - dienraščiui sakė Romas Adomavičius, Vilniaus vicemeras.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją