"Lietuvos gyventojų tam tikrų socialinių grupių darbo pajamų apmokestinimo pokyčių 2008-2011 metais lyginamasis tyrimas" rodo, kad savarankiška ekonomine veikla užsiimančių asmenų (ūkininkų, ūkinių bendrijų narių, individualiųjų įmonių savininkų ir dirbančių su individualios veiklos pažymomis) mokestinė našta didėja nuo 27,75 proc. (2009 m.) iki 46,25 proc. (2011 m.)

Todėl mokslininkai ragina politikus pereinamąjį laikotarpį, per kurį numatoma "Sodros" tarifą padidinti iki 28,5 proc., pailginti nuo 3 iki 5 metų.

Darbo ir socialinių tyrimų instituto specialistai ragina "Sodros" tarifus pakeisti taip, kad 2010 ir 2011 m. bendras pajamų apmokestinimas neviršytų 30 proc.

Ekspertų nuomone, sunkmečiu, kai likviduojamos darbo vietos ir sparčiai didėja bedarbių skaičius, būtina skatinti piliečių verslumą, ir siūlo savarankiškai dirbantiems asmenims, kaip ir samdomiems darbuotojams, taikyti neapmokestinamųjų pajamų dydį.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją