Tiesa, šįkart, kaip ir praėjusįjį kartą, surasti vietą automobiliui buvo ypač sunki užduotis.

Šeštadienį „Akropoliuose“ 22-3 val. visose parduotuvėse ir pramogų vietose siūlytos iki 50 proc. nuolaidos prekėms ir paslaugoms, o juose esančiose „Maximose“ – 40 proc. nuolaidos kai kurioms prekių grupėms.

Praėjusį kartą visoms ne maisto prekėms Vilniaus „Akropolio“ „Maxima“ parduotuvėje taikyta 40 proc. nuolaida.

Vilniaus „Akropolio“ valdytojas Česlovas Urbonavičius išpardavimo naktį žurnalistams sakė, kad ši akcija sulaukė didesnio pirkėjų susidomėjimo nei praėjusioji.

„Įspūdis kitoks todėl, kad šįvakar atidaryti visi septyni įėjimai, o praėjusį kartą atidaryti buvo tik du, nes dirbo tik „Maxima“, o dabar – visas „Akropolis“. Pažiūrėkite, „Ermitažas“, kuris yra dviejų aukštų, taip pat pilnas. Šiąnakt turėsime daugiau žmonių, nes jau dabar „Akropolis“ yra visas pilnas, – praėjus maždaug pusvalandžiui nuo akcijos pradžios kalbėjo „Akropolio“ valdytojas.

„Jamam“ naktį ilgiau nei įprastai dirbo 122 parduotuvės, kavinės, grožio salonai, pirkėjų nelaukė tik „Eurovaistinė“ ir kino teatras.

„Mes, suprasdami sudėtingą žmonių piniginę situaciją, jiems suteikėme galimybę turėti tai, ką jie nori įsigyti, nes tikrai mes neapgavome, visos parduotuvės dirba ir taiko dideles nuolaidas“, – teigė Č. Urbonavičius.

Išpardavimo naktį „Akropolyje“ buvo sustiprinta apsauga. Valdytojo teigimu, parduotuvėse dirbo ir civiliais drabužiais apsirengusių apsaugos darbuotojų, į pagalbą pasitelkti policijos ekipažai.

Išleido 333 Lt, sutaupė 222 Lt

Iš Minsko atvykusi 57-erių Tatjana maždaug 22.20 val. jau buvo apsipirkusi ir prie „Akropolio“ išėjimo laukė savo kompanionų. „Gera ir naudinga akcija. Aš daugiausiai pirkau vaikiškų drabužėlių, labai gera ši akcija, nes vaikai taip greitai auga, o dabar yra galimybė už vieno kainą nusipirkti beveik du daiktus“, – DELFI džiaugėsi baltarusė.

Moteris pasakojo apie akciją anksčiau nieko nežinojusi ir tik atėjusi į „Akropolį“ šeštadienio dieną išgirdo apie žadamas nuolaidas.

„Mano vienintelis pageidavimas būtų nedaryti tokio ažiotažo ir išpardavimą pradėti bent jau 21 val., nes dabar visi vis tiek anksčiau atvažiuoja ir lūkuriuoja, o prasidėjus oficialiam išpardavimui, puola pirkti“, – kalbėjo ponia Tatjana, į „Jamam“ naktį atvykusi maždaug 21.30 val.

Moteris, paklausta, ar skaičiavo, kiek sutaupė, rodo čekį – sumokėta 333,40 Lt, nuolaida apie 222 Lt.

„Pas mus irgi parduotuvėse būna parašyta, kad sumažintos kainos, bet pas jus viskas aiškiau, jeigu 40 proc. nuolaida, tai 40 proc.“, – įspūdžiais dalijosi pašnekovė, į Vilnių penktadienį atvykusi darbo reikalais.

Pirko tiek, kiek suplanavo

Penkiasdešimtmečių vilniečių Violetos ir Valdo pora DELFI pasakojo apsipirkti nusprendę tik tada, kai atvažiavę įsitikino, kad tai yra įmanoma ir ypač didelių spūsčių nėra.

Jie tvirtino planavę tris konkrečius pirkinius – vasarinius vyriškus marškinius, moteriškus batelius bei gimtadienio dovaną močiutei. Papildomų išlaidų pagundoms jie sako nepasidavę.

„Šiaip aš nemėgstu apsipirkinėti minioje, bet dabar būna taip, kad kartais atėjęs į parduotuvę pasijauti vienišas, šį vakarą tikrai taip nesijauti“, – šypsodamasi sakė ponia Violeta.

Praėjus maždaug 15 minučių nuo akcijos pradžios pora jau gaivinosi ledais – planuoti pirkiniai jau buvo rankose.

„Kai kurios parduotuvės nuolaidas pradėjo daryti anksčiau. Didelių eilių nėra, tik „Maximoje“ kiek reikia palaukti“, – kalbėjo ponas Valdas. Pašnekovai, į „Akropolį“ atvykę apie 21 val., skaičiuoja sutaupę maždaug 130 Lt.

Išleido 1,5 mln. Lt

„Juodosios išpardavimo nakties“ šeštadieninį Vilniaus „Akropolio“ „Maximoje“ pirkėjai grūdosi į sausakimšą parduotuvę, kurioje išleido apie 1,5 mln. Lt.

Tąkart visos ne maisto prekės buvo atpigintos 40 proc., o pirkėjų sulaukta dvigubai daugiau nei įprastomis savaitgalių dienomis.

DELFI primena, kad šį kovą Lietuvos mažmeninės prekybos apyvarta smuko labiausiai visoje Europos Sąjungoje - 4,3 proc. lyginant su vasariu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją