Tuo tarpu tiek pats finansų ministras, tiek premjeras Andrius Kubilius apie neišvengiamybę skolintis anksčiau nekalbėjo.


„Mano žmona yra žurnalistė ir ji yra tokia pati laisva kaip ir jūs interpretuoti taip, kaip jai atrodo teisinga. Mano nuomonė yra kelis kartus išsakyta ir aš nenoriu kartotis. Mes namuose labai griežtai atskiriame mūsų darbinius santykius ir mūsų asmeninius santykius“, – žurnalistams sakė finansų ministras.


Paklaustas, ar išties Lietuvai yra neišvengiamas kreipimasis į TVF, ministras tvirtino, kad situacija pasaulyje nuolat keičiasi, o Lietuva šiuos procesus stebi „labai atidžiai“. „Jei būtų toks poreikis, mes neatmetame galimybės (skolintis – DELFI)“, – dar kartą savo poziciją pakartojo A. Šemeta.


„Mano žmona sako, kad ne, nereikia. Dėl visa ko išvykusi į Azerbaidžaną ji man tik ką skambino ir pasakė, kad nesutinka“, – juokaudamas komentavo A. Kubilius.


Jis pabrėžė, kad paskolos gali būti prašoma tuo atveju, jei ji būtų būtina, tačiau šiuo metu esą yra daroma viskas, kad jos neprireiktų.

„Iš tikrųjų, mes nesibaiminame kreiptis jeigu reikės, bet darome sprendimus, kurie, manome, yra reikalingi ir matome, kokiomis sąlygomis skolina TVF. Tikrai ne žmonos lems, kokių veiksmų imsis Vyriausybė, nors žmonos yra tikrai labai svarbios viso gyvenimo ir politinio proceso dalys“, – vėliau tvirtino jau surimtėjęs premjeras.


DELFI primena, kad sparčiau nei prognozuota smunkant ekonomikai Vyriausybė nuo gegužės siūlo biudžeto išlaidas kirpti maždaug 3 mlrd. Lt, o birželį imtis dar 2 mlrd. Lt taupymo. Netgi ir tiek apkarpius išlaidas, prognozuojama, kad biudžeto deficitas gali būti apie 3 proc. BVP.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją