„Galimybę susigrąžinti pajamų mokestį turės gyventojai, kuriems neapmokestinamojo pajamų dydis (NPD) buvo taikyti ne visus metus arba tik iš dalies. Pavyzdžiui, darbdavys iš viso nepritaikė NPD arba pritaikė per mažai, nes darbuotojas gavo mažesnį darbo užmokestį nei NPD ir pan. Nuostata taikoma neatsižvelgiant į tai, ar darbuotojas dirbo visus kalendorinius metus, ar trumpesnį laikotarpį“, - teigė VMI Teisės departamento direktorė Vilma Vildžiūnaitė.

VMI primena, kad konkretus per mėnesį taikytinas NPD nustatomas atsižvelgiant į gyventojo pajamas vadovaujantis principu, kad didėjant pajamoms taikomas vis mažesnis NPD. Pajamoms, viršijančioms 3150 litų per mėnesį, NPD netaikomas.

VMI atkreipia dėmesį, kad metinis NPD skaičiuojamas pasibaigus mokestiniam laikotarpiui, atsižvelgiant į kitas ne tik su darbo santykiais gyventojo gautas pajamas. Jei už 2009 m. mokestinį laikotarpį priklausantis metinis NPD yra mažesnis nei taikytas, gyventojas turės pateikti metinę pajamų mokesčio deklaraciją ir sumokėti pajamų mokesčio skirtumą iki 2010 metų gegužės 1 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją