Lietuvos gamintojai įpareigoti surinkti ir perdirbti gėrimų pakuotes - stiklo, PET butelius, skardines. To reikalauja ir ES. Tačiau tvarkyti šias atliekas sunku - ypač stiklo.Atliekų tvarkymo versle besisukantys verslininkai sako, kad Lietuvai sunkiai sekasi surinkti ir PET atliekas.

„Priežastis – žmonės nerūšiuoja atliekų. Gal jiems maža informacijos apie rūšiavimą, gal atsakomybės“, – svarsto Vladas Kuizinas, Pakuočių ir elektronikos atliekų tvarkytojų asociacijos (PEATA) vadovas.

Dabartinė sistema, kai atliekos renkamos per konteinerius, neveikia – PET atliekų šalyje surenkama mažiau nei 20 proc. nuo viso į rinką išleidžiamo PET kiekio.

„Verslo žinių” kalbinti verslininkai įsitikinę, kad vienintelis vaistas, kuris pagydytų nuo šiukšlinimo ir padėtų išvengti ES sankcijų, – vienkartinių gėrimų pakuočių užstato įvedimas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją