Nuostoliai dėl paskolų reiškia, kad dividendai ateinančius dvejus metus išliks praėjusių metų lygyje, pranešime klientams rašo analitikas Rhonitas Ghose.

„Baltijos šalių ekonomika ir jų bankų sistemos yra pavojuje, ypač Latvijoje ir Estijoje, – rašo R. Ghose. – Mūsų šios savaitės vizitai į Taliną ir Rygą privertė mus dar labiau sunerimti dėl nuosmukio, kadangi sunku numatyti patikimą greitą atstatymo būdą šiam regionui.“

„Citigroup“ prognozuoja, kad ikimokestinis SEB Baltijos operatorių pelnas sumažės 40 proc. iki 1,5 mlrd. SEK (540 mln. litų). Pernai pelnas siekė 2,5 mlrd. SEK (910 mln. litų). „Swedbank“ pelnas iš veiklos Baltijos šalyse greičiausiai sumažės nuo 4,8 iki 4,2 mlrd. SEK (nuo 1,74 iki 1,52 mlrd. litų), teigia R. Ghose.

SEB verslas Lietuvoje yra didžiausias Baltijos šalyse ir nuostolių patirs greičiausiai 2010 m., prognozuoja „Citigroup“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją