Iš viso per pastaruosius trejus metus bendrovė gamybos procesų modernizavimui skyrė apie 33 mln. litų, skelbiama pranešime spaudai.

„Naujų produktų paklausa sparčiai auga, todėl esamų pajėgumų nebeužtenka. Be to, planuojame vartotojams pasiūlyti daugiau įvairesnių gaminių, tad investavome į naujas technologijas. Moderniose talpose alų bus galima ir fermentuoti, ir brandinti, o tai užtikrins geresnes alaus skonines savybes ir kokybę. Nauja PET linija taip pat atvers platesnes galimybes patenkinti augantį produktų, išpilstytų į šią tarą, poreikį ir įvairovę,“ – teigia „Ragučio” generalinis direktorius Vytautas Meištas.

Naujosios alui skirtos cilindrinės konusinės talpos įsigytos iš vokiečių firmos „Ziemman“. Fermentacijai, kuri trunka 17 dienų, skirtose talpose visi procesai yra visiškai automatizuoti, jose bendrovė brandins ne tik alų, bet ir naują, natūraliai rauginamą duonos girą. 2010 m. įmonė planuoja įsigyti dar dvi talpas.

PET linija pasižymi 4 kartus didesniu našumu ir platesnėmis produkcijos galimybėmis. Naująja linija bus galima gaminti įvairesnio formato talpas (0,5 l; 0,7 l; 1,0 l; 1,5 l; 2,0 l ir kt.) bei skirtingų dydžių pakuotes. Be to, visiškai automatizuota PET linija leis paįvairinti PET butelius ir pakuotes papildomais priedais, pavyzdžiui, įvairių formų pakabukais ant butelio kakliuko ar rankenėlėmis PET pakuotėms. Ji taip pat sumažins gamybos kaštus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją