Anot profsąjungos, darbdaviai nepateikė Galinai įsakymo dėl atleidimo kopijos, kurį ji galėtų apskųsti Darbo inspekcijai ar teismui.

Profesinės sąjungos pirmininkas Valdas Vidugiris DELFI sakė atleidimą siejantis su prieš dieną įkurta organizacija.

Remiantis Darbo kodeksu, profesinės sąjungos valdybos nario atleidimas turi būti suderintas su profesine sąjunga.

Anot profesinės sąjungos, artimiausiu metu ketinama pradėti derybas su tinklo „Iki“ savininkais dėl kolektyvinės sutarties.

Anot pranešimo autorių, profesinę sąjungą įkurti paskatino naujas darbdavių reikalavimas visiems darbuotojams pasirašyti „visiškos materialinės atsakomybės“ sutartį, kuri įpareigoja iš savo algos atlyginti bet kokią įmonės patirtą žalą.

„Personalo vadovybė apsilankė visose trijose parduotuvėse, kurių vadovai įstojo į profsąjungą. Manau, kad čia yra vienas iš susidorojimo būdų“, – LTV „Panoramai“ sakė atleidžiama „Ikiuko“ direktorė.

„Iki“ komunikacijos vadovas Tomas Vaišvila DELFI tvirtino, kad darbuotoja atleista ne dėl profsąjungos įkūrimo ir pranešimus apie tai vadina spekuliacija.

„Mes jos tikrai neatleidome dėl profsąjungos įkūrimo, nes tai nieko neišspręstų. Tai padaryta dėl rimtų pažeidimų, kurių mūsų bendrovė netoleruoja“, – sakė „Iki“ atstovas.

Jis nenorėjo detalizuoti, apie kokius pažeidimus kalbama. Tačiau tvirtino, kad atsiradus profsąjungai, atsiras ir erdvės dialogui su darbuotojais.

„Parduotuvė buvo viena iš geriausių ir netgi šį ketvirtį pripažinta geriausia iš „Ikiukų“, – „Panoramai“ tvirtino direktorė.

DELFI primena, kad pernai vienos „Iki“ parduotuvės kasininkės buvo surengusios streiką.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją