Šis atradimas padarytas po to, kai bankas atnaujino šalių BVP skaičiavimo metodą. Bankas teigė, jog nauji skaičiai rodo, kad Kinija netaps didžiausia pasaulio ekonomika iki 2012-ųjų metų, kaip buvo prognozuojama. Tai taip pat reiškia, jog Kinija yra skurdesnė nei buvo skaičiuojama.

Tai, pasak Pasaulio banko, turės įtakos ateities investicijų planams ir pagalbai. Kinija iš tarptautinių institucijų gauna pagalbos ir pasiprašė pagalbos derybose dėl klimato pokyčių, kadangi jai vis dar yra suteikiamas besivystančios šalies statusas.

Pagal naujus Pasaulio banko tyrimus, Kinijos ekonomika dabar yra verta 5,33 trilijonų dolerių. Nors ir sumažėjusi, Kinijos ekonomika vis dar lieka antra didžiausia pasaulio ekonomika.

Didžiausia pasaulio ekonomika išlieka JAV, kurios vertė siekia 12 trilijonų.

Pasaulio banko pranešime teigiama, kad penkios valstybės – JAV, Kinija, Japonija, Vokietija ir Indija – sudarė beveik pusę viso pasaulio BVP.

Didžiausios ekonomikos

JAV
Kinija
Japonija
Vokietija
Indija

Šaltinis: Pasaulio bankas

Tačiau tarp brangiausių vietų gyventi buvo minimos Islandija, Danija, Šveicarija, Norvegija ir Airija.

Brangiausios šalys

Islandija
Danija
Šveicarija
Norvegija
Airija

Šaltinis: Pasaulio bankas

Afrikoje pagrindiniai regiono varikliai yra Pietų Afrikos Respublika, Egiptas, Nigerija, Marokas ir Sudanas. Šios šalys yra atsakingos už beveik du trečdalius kontinento gamybos apimties.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją