Kiek tiksliai jų bus, kol kas neaišku. Tačiau kai kurios didžiausios Šiaulių bendrovės jau dabar sako, kad tikrai perkels čia gamybą.

„Jeigu vienoje vietoje bus sukoncentruoti visi rangovai, subrangovai, tai bendradarbiauti bus žymiai paprasčiau ir ta kooperacija bus žymiai lankstesnė“, – sakė bendrovės „Šiaulių tauro televizoriai“ marketingo direktorius Vitalijus Boreiko.

Numatyta, kad iš pradžių įmonės galės kurtis daugiau nei 50 hektarų plote.

Vėliau industrinio parko teritorija esą išsiplės iki 165 hektarų. Parką planuojama pradėti rengti iškart po Naujųjų, o nustatyti sąlygas, kokios įmonės galės jame veikti, – kitų metų viduryje.

„Ne kiekviena įmonė, kuri norės, ateis, o bus nustatyti kriterijai ir parinksime pačius sėkmingiausius, geriausius verslininkų pasiūlymus. Pirmenybė bus teikiama aukštoms technologijoms“, – pasakojo Šiaulių miesto meras Genadijus Mikšys.

Pasak verslininkų, industrinio parko vieta patraukli pramoninei veiklai, nes atskirta nuo gyvenamųjų kvartalų, bet yra netoli miesto centro.

Tikimasi, kad, sukūrus geras sąlygas parke, juo susidomės ir kitų regionų įmonės.

Be Šiaulių industrinį parką kuria ir Kėdainiai. Tokius parkus taip pat numatyta steigti Panevėžyje, Akmenėje ir Visagine.